Fejlesztések

2021.05.29. 19:55

Idén már a melegített vizű strandot is megnyithatják Abádszalókon

Ahogy nő a beoltottak száma, úgy válik egyre biztosabbá, hogy szabad lesz az idei nyarunk. Ez jó hír a Tisza-tónál élőknek, hiszen a térség motorja a turizmus, a főszezon pedig éppen az év legmelegebb időszakára esik. A települések – például Abádszalók – már készülnek a vendégek fogadására.

Ujvári László

20200708_Abádszalók_A tavalyinál is nagyobb vendégseregre számítanak a megújult Tiszató Strandon_Ujvári László_ÚN

Fotó: Ujvári László

Folyamatosan megújuló szabad vizű strand, új szálláshelyek és bővülő szolgáltatási paletta várja a látogatókat a Tisza-tó déli partjának legnépszerűbb településén. Ennyivel akár le is zárhatnánk, mert az ide látogató nem a részletekre kíváncsi, hanem azokra a lehetőségekre, melyek Abádszalókon várják. Érdemes azonban a színfalak mögé nézni, sorra venni az elvégzett munkát.

– A koronavírus-járvány ellenére már a tavalyi év is jól sikerült, akkor négyzetméter alapú volt a Tisza-tó Strandot érintő korlátozás – kezdte hírportálunk megkeresésére Balogh Gyula.

– Mivel az abádszalóki strand területe elég nagy, több mint háromezer embert engedhettünk be. Reméljük, hogy ez a szám idén növekedni fog – bocsátotta előre a településvezető.

Számos fejlesztés, kisebb-nagyobb korszerűsítés zajlott idén is a tavaly átadott strandon.

Elsősorban a kiszolgáló létesítményeket, illetve azok számát bővítették, emellett olyan beruházásokat valósítottak meg, melyek közvetlenül a vendégek kényelmét szolgálják. Jelentősen növelték például a mosdók számát, és családbarát helyiségek is várják majd a látogatókat.

A Kisfaludy-program keretében újult meg két, az önkormányzat tulajdonában lévő panzió a Füzes Kemping területén, ezáltal korszerű szálláshelyekkel bővült a helyi kínálat. Zajlik a melegített vizű strand felújítása, jelenleg a próbaüzem tart. Remélik, hogy a járványügyi szabályok megfelelő létszám fogadását engedik majd, ugyanis ezen áll vagy bukhat el a melegített vizű strand megnyitása.

– A szolgáltatások széles köre várja majd a városba látogatókat, hiszen a szabad vizű strand mellett egy fedett uszoda és a melegített vizű fürdő is elérhető lesz, mindenki megtalálhatja a neki kedves fürdőzési, strandolási lehetőséget – összegezte a városvezető, aki hozzátette: számos magántulajdonban lévő kereskedelmi szálláshely is megújult az elmúlt hónapokban Abádszalókon. Ettől szintlépést várnak, már ami a szállásszolgáltatás minőségét illeti.

Fontos mérföldkő a kisváros életében, hogy több lépcsőben újul meg a Fegyvernek–Tiszafüred közötti 3216-os út abádszalóki szakasza. Az első két ütemben mintegy öt kilométer hosszan történt teljes pályafelújítás, és – mint megtudtuk – küszöbön áll a harmadik szakasz. Ezúttal közel két kilométeren kap új burkolatot a Füredi út, a Balassi út kereszteződésétől Tiszaderzs felé, a várostábláig.

Évről évre, folyamatosan újul meg az abádszalóki szabad vizű strand. Idén is sok vendéget várnak a területre
Fotó: Ujvári László

Balogh Gyula elmondta: múlt héten megtörtént a munkaterület átadása, a kivitelező a napokban felvonul és megkezdi az út felújítását, mely várhatóan a főszezonra el is készül. Rámutatott, ez a beruházás azért jelentős, mert Tiszafüred és Tiszaderzs irányából nagyon sokan érkeznek Abádszalókra. Ezt idén már a kátyúk kerülgetése nélkül tehetik majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában