GALÉRIÁVAL / VIDEÓVAL

2021.05.30. 19:55

Sztárok váltották valóra egy beteg kislány álmát

Ismert emberek fordították gázsijuk egy részét arra, hogy a leukémiában szenvedő városföldi Vivikének fajátszótere lehessen otthonában. A sztárok még a játékszer összeállításában is segítettek a családnak.

Horváth Péter

Ismert emberek fordították gázsijuk egy részét arra, hogy a leukémiában szenvedő városföldi Vivikének saját játszótere lehessen otthonában. A sztárok még a játékszer összeállításában is segítettek a családnak. 20210527 Városföld Fotó: Bús Csaba BCS Petőfi Népe Képen: Cozombolis Leonidász Péter zenész, Volosinovszki György színész, Tihanyi Tóth Csaba színész, Csobán Éva, a Sztárüzenet szolgáltatás társalapítója, Haagen Imre színész

Fotó: Bús Csaba

Cseppnyi élete legnagyobb álma teljesült csütörtökön a három és fél éves Hegedűs-Balogh Viviennek, amikor a Sztárüzenet csapatának jóvoltából sztárok vásárolták meg és állították fel városföldi otthona udvarában az új fajátszóterét. A játékszert az ismert személyiségek a Ments Életet Alapítványon keresztül szerezték be a kislánynak – írja a baon.hu. Az alapítvány súlyos és életet veszélyeztető gyerekek álmát segít teljesíteni: a kis Vivike ugyanis leukémiában szenved. Tavaly június végén diagnosztizálták nála a betegséget és márciusban fejeződött be az aktív kórházi kezelése Szegeden.

Édesanyja, Hegedűs-Balogh Aranka elmondta, hogy Vivike már a gyógyulás útját járja, állapotát gyógyszeres kezeléssel javítják és csaknem száz százalék a gyógyulás esélye.

– Nehéz volt, mire idáig eljutottunk. Vivike egy kis hős volt a kezelés ideje alatt, hiszen sok nehézséggel találkoztunk.

Nem csak maga a terápia tette próbára a kicsi szervezetét, hanem a legyengült immunrendszere miatt kétszer kaptuk el a koronavírust és később egy fertőzés okozott nála tüdőgyulladást.

Több mint egy hónapig kellett kórházban maradnunk – emlékezett vissza az édesanya a közös küzdelemre, hozzátéve, hogy a kicsi már nagyon várta a mászókát, csúszdát és hintát magában foglaló játszóteret.

Budai László, a Ments Életet Alapítvány kuratóriumának alelnöke elmondta, hogy a legfontosabb programjuk a Váltsd valóra te is egy beteg gyermek álmát, melynek keretében az önkéntesek – akiket az alapítvány Álomvarázslóknak hív – segítségével teljesítik a gyerekek kívánságát. Kiváló kapcsolatot ápolnak a szegedi klinikával, Vivikéék is így találták meg a jótékony szervezetet. Ügyét a Sztárüzenet ismert színészei és zenészei karolták fel, akik a nemes cél érdekében felajánlották gázsijukat, így válva a városföldi kislány álomvarázslóivá.

Tihanyi Tóth Csaba, a Barátok Közt című sorozat színésze, Haagen Imre, a Drága örökösök szereplője, Volosinovszki György, a Jóban Rosszban ismert arca és a szolnoki zenész, Cozombolis Leonidász Péter személyesen is megjelent az örömteli alkalomra és közösen szerelték össze Vivike új játékát.

Tihanyi Tóth Csaba kérdésünkre elmondta, hogy szívbemarkoló egy betegséggel küzdő gyermeket látni, ezért fontos számára, hogy segíthessen és a jövőben is ezt teszi majd.

Haagen Imre maga is súlyos betegségen esett át élete egy korábbi szakaszában, így ezért is nagyon fontos neki a jótékonykodás. Mint fogalmazott: élete hátralévő részében a jótékonykodással igyekszik köszönetet mondani azért, hogy túl van a problémáján, így minden lehetőséget megragad a segítésre.

Volosinovszki György és Cozombolis Leonidász Péter számára sem idegen az elesettek támogatása. A színész a gyermekotthonos gyermekeket tanítja a szóbeli kommunikáció és a testbeszéd tudományára és táborokba is eljár segíteni. Hangsúlyozta: abban bíznak, hogy jelenlétük erőt ad a családnak ahhoz, hogy tovább haladjanak a gyógyulás útján. Cozombolis Leonidász Péter hosszú ideje táboroztat hátrányos helyzetű gyerekeket a Balatonnál és zenélni is tanítja őket.

Csobán Éva, a Sztárüzenet szolgáltatás társalapítója kiemelte, hogy saját eszközeikkel továbbra is segíteni igyekeznek a gyermekeket álmaik megvalósításában.

Miután a sztárok egy csapatépítő tréningnek is beillő együttműködéssel összeállították a fajátszóteret, Vivike és testvére, Janka birtokba vették a hintákat, majd ezután következett a jótékonykodók valódi jutalma: csúszdázás közben Vivike nevetése csengett fülükbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában