Petíció

2021.05.28. 14:35

Vizsgálóbizottságot állítana fel a Fidesz Jászberényben

Szerintük a Jászkürt újság főszerkesztőjének leváltása a polgármester egyszemélyes döntése volt.

Illés Anita

Szatmári Anikó (balra), Tamás Zoltán, Bohárné Bathó Rozália (jobbra)

Fotó: Illés Anita

Petícióval tiltakozik a Fidesz frakció a Jászkürt újság főszerkesztőjének leváltása, és a cenzúra ellen – jelentette be Tamás Zoltán frakcióvezető a képviselőcsoport pénteki sajtótájékoztatóján.

Álláspontjuk szerint a polgármester egyszemélyes döntése a főszerkesztő cseréjére vonatkozóan kizárólag politikai okokra vezethető vissza. Ezenfelül élesen bírálták a városvezetés döntéseit, melyek a Piaccsarnok és a Malom Kulturális Központ kivitelezésével kapcsolatos peres ügyekhez vezettek. A perköltségek az önkormányzatot terhelik.

– A piac beruházás határidőre történő kifizetésének elmaradását, annak körülményeit, okait, indokait nem tudjuk részleteiben, mert ehhez sem kérte ki a véleményünket a polgármester, mint a Malom építésének leállításánál. Ezért vizsgálóbizottságot fogunk felállítani önkormányzati képviselők részvételével annak érdekében, hogy kiderítsük, történt-e szándékos károkozás a városvezetés részéről – közölte Tamás Zoltán.

Szatmári Anikó (balra), Tamás Zoltán, Bohárné Bathó Rozália (jobbra)
Fotó: Illés Anita

Hozzátette: a bizottság felállításáról a rendkívüli jogrend feloldását követően szavazni kell, ezért megkeresték Dobrán Gyulát, a Mi Hazánk képviselőjét, aki támogatta a kezdeményezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában