Országos pályázat

2021.06.18. 07:00

Kartonból varázsoltak igazi vasúti hangulatot a szolnoki gyerekek

A Vasút Európai Évének nyilvánította az idei esztendőt az EU. Ennek apropóján az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma „A vasút világa – sínes álmok!” címmel rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatot hirdetett.

Köllő Judit

Egy „igazi” vonatot is megvalósítottak a felsősök

Forrás: Beküldött fotó

A pályázaton Páncsics Edina, a Magiszter Óvoda, Általános Iskola, Középiskola, Szakképző Iskola Fényes Adolf Szolnoki Tagintézményének tanára különböző intézményekbe járó alsó és felső tagozatos diákokkal indult. Edina számos gyermeket készített már fel különböző művészeti pályázatokra, melyeken rendszerint jól szerepelnek. Most ennek a megméretésnek a keretein belül álmodták meg az ideális vasútállomást, melynek helyszíne a szolnoki pályaudvar.

– Alsósokkal és ötödikes-hatodikos diákokkal készültünk – mesélte a tanárnő.

– Fontos számomra, hogy a gyerekek ne érezzék, hogy ennek tétje van, így minden alkalommal játékos formában készülünk a pályázatokra. Ezúttal is elkezdtünk társalogni arról, hogy kinek milyen élményei fűződnek a vonatokhoz, majd számos ötletelés után neki is álltunk a munkának.

Én kimondottan élvezem az ilyen fajta alkotásokat, hiszen a gyerekek fantáziája szárnyra kel a művészetnek köszönhetően.

– A kicsikkel kartonpapírból megfestettük a szolnoki vasutat, ahol fontos elem volt a bajuszos kalauz és a fa alatt csókolózó szerelmespár is. A felső tagozatos diákokkal pedig kartondobozokból egy igazi vonatot hoztunk létre, kasszával, vagonokkal, háttérrel és sínekkel egyaránt. Ebben a munkában is nagyon fontos a közösség, az együtt töltött idő. Vannak, akik ügyesen rajzolnak, vagy festenek, de akadnak olyan gyerekek is, akik szépen bánnak az ollóval, így mindenki rátalált a számára ideális tevékenységre – tette hozzá Páncsics Edina.

Egy „igazi” vonatot is megvalósítottak a felsősök
Fotó: Beküldött fotó

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában