probléma

2021.06.07. 07:00

Megelőznék a temetői lopásokat Abádszalókon

Hamarosan térfi gyelő kamerákat helyeznek ki a város temetőjében, így szeretnék megelőzni a gondot okozó lopásokat. Évek óta bosszantja a lakosokat a kellemetlen jelenség.

Ujvári László

– Az elmúlt esztendőkben koszorúknak, virágoknak és mécseseknek kélt lába. Számos bejelentést is kaptunk ezzel kapcsolatban. Ezért kerestük a megoldási lehetőségeket, és dolgozunk a ravatalozó felújításán is, azonban a pályázatunk sajnos nem nyert támogatást – foglalta össze az előzményeket Balogh Gyula polgármester.

Idén tavasszal ismét jelentkezett a probléma, ezért az önkormányzat beszerez három térfigyelő kamerát, melyeket nemsokára kihelyeznek a temetőben.

Igaz, ez a lépés nem fogja pótolni egy jövőbeni kamerarendszer kiépítését, de a lopások megelőzésében és az elkövetők azonosításában fontos szerepet játszhat.

Lehetőségeikhez mérten a polgárőrség és a rendőrség is figyeli a temetőt, de a személyes jelenlét nem állandó, így eddig nem sikerült felszámolni a bosszantó jelenséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában