Czucziné Keresztes Anita

2021.06.03. 11:58

Nemzetközi tapasztalatait is hasznosítja Túrkeve új jegyzője

Új jegyző állt munkába a városban. Czucziné Keresztes Anitát céljairól, elképzeléseiről kérdeztük.

Rimóczi Ágnes

Czucziné Keresztes Anita látja el a jegyzői teendőket

Forrás: Beküldött fotó

– Milyen tapasztalatokkal, „előélettel” kezdi meg a munkát?

– Még 2011-től Tiszakürt, majd később szervezeti átalakítások miatt Nagyrév jegyzői feladatait láttam el, 2018-tól mostanáig pedig Tiszasason és Szelevényen vezettem a közös önkormányzati hivatalt. Jegyzői munkám előtt a kecskeméti önkormányzatnál uniós projektekhez kapcsolódó költségvetési tervezési feladatokat láttam el, azelőtt pedig közel három évig a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatás-tudományi Karán dolgoztam nemzetközi referensként. Államigazgatási- és német mestertanulmányaim alatt is több közigazgatási szakmai tapasztalatot szereztem.

– Külföldi tapasztalati széles körűek. Mennyire „van otthon” Túrkevén?

– Igen, számos helyen megfordultam, mind külföldön, mind Magyarországon, Túrkevéről ez idáig kevés ismerettel rendelkezem.

– Épp ezért hálás vagyok a sorsnak, hogy megismerhetem ezt a történelemben és természeti kincsekben gazdag kisvárost. Törekedni fogok arra, hogy ne jelentsen hátrányt a helyismeret hiánya, s bízom benne, hogy a nemzetközi tapasztalatokat kamatoztatni tudom.

Czucziné Keresztes Anita látja el a jegyzői teendőket
Fotó: Beküldött fotó

– Mik az elképzelései, céljai?

– Tisztában vagyok azzal, hogy Túrkevén nem lehet hasonló vezetői munkát folytatni, mint amit a két községnél végigvittem, gazdaságilag, szerkezetileg és a feladatokat tekintve is más. Pozitív hozzáállásom, kitartásom, szakmai tapasztalatom segít abban, hogy ennek a kihívásnak meg tudjak felelni. Egy szervezet életében fontos a vezetői stabilitás, minden igyekezetemmel azon leszek, hogy ezt biztosítani tudjam.

– Ehhez meg kell ismernem a munkatársakat, tisztában kell lennem az általuk ellátott munkakörökkel és képességeikkel. Aktívan vetem bele magam a folyó pályázati és településvezetési feladatokba és a város megismerésébe. Az itt végzett munkám során arra fogok törekedni, hogy munkatársaimmal szakmailag felkészült és lelkiismeretes munkát végezzünk az állampolgárok érdekében és megelégedésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában