Probléma

2021.06.17. 08:00

Több nyilvános vécére lenne szükség Szolnokon

A családok, de óvodai és iskolai csoportok tagjai sem tudják hol elvégezni a dolgukat.

P. Pusztai Nóra

A belvárosi illemhely létjogosultsága indokolt volt. Hamarosan több nyilvános szociális helyiség épülhet a megyeszékhely több városrészében

Fotó: Csabai István

Többször felmerült már a forgalmasabb játszóterek környéki nyilvános illemhelyek telepítésének igénye. A családok, de óvodai és iskolai csoportok tagjai sem tudják hol elvégezni a dolgukat, sokuk a fák melletti füves területet használják erre a célra. Az egyik olvasónk is a minap hasonló problémával fordult hozzánk. Elmondása szerint osztályokkal szoktak kilátogatni a Tisza-parti játszótérre, ám ha jelentkezik a szükség, az összes kisdiákot vissza kell kísérni az iskolába.

– Amikor épült a park, arról volt szó, hogy lesz nyilvános vécé, ami sokat segítene a helyzeten – emelte ki a szolnoki pedagógus.

A felmerült kérdéssel megkerestük az önkormányzatot. Pókász Endre a városháza sajtóreferense kifejtette, az említett játszótér melletti egykori gázfogadó helyén kávézó épül, melynek tulajdonosa egy magáncég.

– A tájékoztatása szerint dolgozik az ingatlan befejezésén, amint elkészül azonnal megnyit a nyilvános vécé is. Ez ugyanis az önkormányzat feltétele volt az eladáskor – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában