népszerűek

2021.07.01. 06:55

A Jászkunságban is felpörgött a vízparti ingatlanok piaca

A nyár és a szigorú járványügyi korlátozások feloldása meghozták az ingatlanpiaci pörgést. Kiszabadulva a négy fal közül, mind többen vágynak a természetbe, ami meglátszik azon is, hogy egyre élénkebb az érdeklődés a vízparti, hétvégi háznak, nyaralónak használható ingatlanok iránt.

Kovács Berta

Megnőtt a Nógrád megyei nyaralók iránti kereslet. 20210426 Bánk Fotó: Ladóczki Balázs LB Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: Ladóczki Balázs

– Nagyon komoly aktivitást tapasztalunk most – számolt be róla Gávris Szabolcs, a CasaNetwork Ingatlanszövetség egyik tulajdonosa.

– A szigorítások alól való felszabadulással a vásárlói kedv is felélénkült. Körülbelül két hónapja kezdődött a fellendülés. A nyár meghozta a nyaralók, víkendházak vétele iránti vágyat, a vízparti telkeket, nyaralókat egyre jobban keresik. Most szinte nincs is olyan telek vagy hétvégi ház a holtágak vagy a Tisza-tó mellett, amit ne lehetne eladni.

Az ingatlanszakember elárulta, ismét felbukkantak a külföldi vevők, de Budapestről és az ország más részeiből is igen sokan szeretnének megyénkben hétvégi házat venni.

– A hollandok nagyon szeretik Magyarországot és megyénket is, a Hollandiához képest olcsóbb élet és a jó közbiztonság miatt. Ők jellemzően tanya jellegű épületeket keresnek, mégpedig főként a Tisza-tó és Cegléd környékén. A pesti vagy más országrészekből származó vevők számára gyakran csak az ár számít, nem a helyszín, nincs ugyanis kötődésük egy adott településhez. Végignézik például a megye holtágai környékén kínált ingatlanokat. Nagyon népszerű most a Cibakházi-Holt-Tisza, Szolnokon az Alcsi-Holt-Tisza, a szajoli Holt-Tisza, vagy akár a Holt-Körös Kunszentmártonnál, Öcsödnél.

Azt vesszük észre, hogy új életre kel a Malomszög is Szolnoknál, a Holt-Zagyva mellett.

De keresik Nagykörűben is az ingatlanokat, vonzó a szépen kialakított Tisza-part, ahol lehet fürdeni. De egyre keresettebb Dobapuszta környéke, sőt, keresik a házakat a közeli Csataszögön is. Lényegében bármit el lehet most adni, látszik, hogy ki vannak éhezve az emberek a szabad természetre – sorolta Gávris Szabolcs.

Egyre keresettebbek a hétvégi házak, nyaralók a Jászkunságban
Fotó: Ladóczki Balázs / Illusztrációfotó

Mint mondta, a vevők számára az ár a meghatározó, az olcsóbb kelendőbb. Van igény az egy-kétmilliós ingatlanokra, de a huszonmilliós nyaralókat is veszik.

– Olyan alapvető elvárások vannak, hogy legyen bekötve az áram és a víz, a többi paraméter nem meghatározó, a többit elképzeléseik szerint kiépíthetik, átalakíthatják – tette hozzá a szakember.

Most célszerű megválni a házaktól

– Ha valaki el akarja adni ingatlanát, az most tegye! – ajánlja Gávris Szabolcs. – Az emberek egy számottevő hányadának elég nagy megtakarítása van. Akit közvetlenül nem érintett a Covid-járvány – vállalkozókat vagy jól kereső alkalmazottakat –, azok tartalékoltak, hiszen nem tudták az elmúlt időszakban hol elkölteni a pénzüket.

Ráadásul ahogy mind jobban kiépül az M4-es gyorsforgalmi út, Budapestről is rövid idő alatt el lehet érni megyénket, az érdeklődés még inkább növekedni fog.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában