Jászjákóhalma / Galériával

2021.07.26. 16:11

A megújult Öreg Iskolában kapott helyet a Laki Ida Képtár

Több érdekes rendezvény is várta a hétvége során a kilátogatókat.

Illés Anita

A Laki Ida Képtár megnyitójával kezdődött a Szent Jakab-napi falunap programsorozata július 23-án az „Öreg iskolában”. A jászjákóhalmi festőművész szülőfalujának adományozott festményei immár új helyen tekinthetők meg.

A rendezvényt Terjéki Tünde polgármester nyitotta meg, majd Magyar Alíz a JÁKOB elnöke és Czuk Ferenc festő-restaurátor mondott köszöntőt. Ezután a hagyományőrző előadások sorában elsőként a jász viseletről volt szó, Tóth Zsuzsanna jászkapitányné gardróbjába tekinthettek be a résztvevők.

A jászsági szűcshímzés motívumait Lukácsi Ilona mutatta be, majd Papp István a betyárvilágról osztott meg számos érdekességet.

A rendezvény másnap a sportpályán folytatódott, ahol a köszöntők és a Vöröskereszt díjainak átadója után a helyi óvodások, iskolások adtak műsor. A Jászjákóhalma Népdalkör Egyesület dalcsokorral örvendeztette meg a közönséget. Este fellépett többek között a Desperado és a Groovehouse. A programsorozat vasárnap jó hangulatú Gazdaköri Dalostalálkozóval ért véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában