JÁSZKUNSÁG

2021.07.12. 18:00

A szökőkútban fürdés nem csak rossz ötlet, de veszélyes is

A hetek óta tartó kánikulában mindenkinek jól esik egy kis hűsítő. Azonban a szakemberek felhívják a figyelmet, hogy erre nem a szökőkút vize a legalkalmasabb.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A nyári melegben rengeteg helyen lehet látni, hogy kicsik és nagyon egyaránt használják a szökőkutak vizét hűsölésre. Azonban ez amellett, hogy balesetveszélyes is, hiszen bárki elcsúszhat a vizes felületen, komoly egészségügyi kockázatokkal is járhat.

A megyeszékhely önkormányzata arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy az algagátló anyagok használata miatt egyáltalán nem ajánlott fürdeni a szökőkutakban, hiszen a vegyszerek az ember bőrére, hámszöveteire irritálóan hatnak. Ha valaki a szökőkút vizéből iszik, az komoly fertőzéseket is összeszedhet, előfordulhat, hogy hasmenést okozó baktérium kerül a szervezetébe, erre pedig gyermekek esetében fokozottan ügyelni kell, hiszen fogékonyabbak ezekre. Kiemelték, hogy ha állatok isznak, fürdenek az adott szökőkútban – ami nagyjából elkerülhetetlen -, akkor súlyosabb fertőzések kockázata is fennáll.

Szolnok több pontján is felállítottak párakapukat, melyek mindegyike alkalmas a hűsölésre, így az esetleges problémák elkerülésére a szakemberek inkább ezek használatát javasolják.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában