Tájékoztatás

2021.07.27. 17:00

Elkezdődik a szolnoki Ispán körút felújítása

Az előzetes terveknek megfelelően folytatódik Szolnokon az infrastruktúra fejlesztési- és rekonstrukciós program.

Szoljon.hu

Forrás: info.szolnok.hu

A következő ütemben megkezdődik az Ispán körút burkolatrekonstrukciója, a Várkonyi téri körforgalom és az Ispán körút–Ady Endre–Pólya Tibor utcák kereszteződése között mintegy négyszázötven méteres szakaszon – olvasható az info.szolnok.hu-n. A munkálatok során mindkét oldalon található pálya teljes szélességében – beleértve az autóbuszöblöket, valamint a kanyarodó sávokat – új burkolatot kap, valamint teljes hosszában kicserélik a szegélyeket és a víznyelőket.

A burkolatfelújítás idejére ideiglenes forgalomkorlátozás bevezetése szükséges.

1. Szegélyek és víznyelők cseréjének idejére:

A kivitelezés során három ütemben lezárják mindkét oldalon a belső sávot, melynek során elvégzik a belső szegélyek, valamint a víznyelők cseréjét. Ezt követően ismételten három ütemben lezárják a külső pályatestet mindkét oldalon és kicserélik a külső szegélyeket, víznyelőket. Ebben az időszakban pályatestenként egy sávban haladhat a forgalom.

A három ütem a következő:

I. ütem: A Várkonyi téri körforgalomtól az Ady Endre út irányába az első parkoló kereszteződéséig.

II. ütem: A két parkoló kereszteződése között

III. ütem: Az Ady Endre út felé a második parkoló kereszteződésétől az Ispán körút–Ady Endre–Pólya Tibor utcák kereszteződéséig

2. Aszfaltmarás idejére:

Annak érdekében, hogy a lezárások minél kisebb fennakadást okozzanak az aszfalt marására a szegélyek cseréjét követően, pályatestenként teljes hosszában, mozgó terelés mellett kerül sor. A mozgó terelés alatt a kivitelező jelzőőrrel ellátott forgalomirányítást végez majd. Az aszfaltmarás idején a forgalmi sávok korlátozottan lesznek használhatóak, de minden esetben biztosítva lesz az áthaladás.

3. Aszfaltozás idejére:

A tervek szerint augusztus második felében történik a teljes szakasz aszfaltozása. Ebben az időszakban egy-egy pályatestet teljes szélességében lezárnak. Az aszfaltozás mindkét oldalon felváltva, a teljes pályatest mindkét sávját egyszerre érintve, két ütemben történik majd.

Az Ispán körúton lévő két parkoló bejáratát az aszfaltozás idejére rövid időre lezárják. Az ott lakók, illetve a parkolóban parkoló lakosokat folyamatosan tájékoztatják majd az aktuális helyzetről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában