Közgyűlés

2021.07.17. 15:20

Évet értékeltek a törökszentmiklósi polgárőrök

Az esemény végén átadták az idei elismeréseket az arra jogosultaknak.

Molnár-Révész Erika

Megtartotta szokásos, éves közgyűlését a napokban a Törökszentmiklósi Városi Polgárőr Egyesület.

– Úgy gondoljuk, az elvégzett munkánk után nincs miért szégyenkeznünk, sőt, büszkék is lehetünk, mert polgárőreink ígéretükhöz híven teljesítették önként vállat bűnmegelőzés feladataikat, melyet természetesen megfelelő szinten folytatni kívánunk – értékelte az elmúlt évet Kolozsi József elnök.

Hozzátette, a koronavírus-járvány a polgárőrség munkáját is nagyban befolyásolta, hiszen az országos elnökség azt kérte, hogy a hatvanöt év felettieket lehetőleg ne osszák be szolgálatba. Mivel a tagok több, mint hetven százaléka ebbe a kategóriába esik, csökkent a szolgálati órák száma. A szolgálati napoké viszont nem.

Mint elhangzott, tavaly összesen 10 105 órát töltöttek szolgálatban a miklósi polgárőrök, ebből 1615 órát külterületen. A rendőrséggel közösen 2451 órát teljesítettek, jelzésadás száztizenkét alkalommal történt. Segítséget kilencvennégy esetben nyújtottak, három eltűnt személy felkutatásában vettek részt. Az úgynevezett Szomszédok Egymásért Mozgalomhoz már 1625 ingatlan csatlakozott, ami országos rekordnak számít.

A közgyűlésen az idei évre vonatkozó terveket, irányelveket is ismertette az elnök. Ezek közül az első az országos és a megyei szövetség szakmai elvárásainak teljesítése, a második a hetven-hetvenöt taggal rendelkező egyesület létszámának növelése, a harmadik pedig a pályázatok adta lehetőségek kihasználása volt.

Az esemény végén átadták az idei elismeréseket az arra jogosultaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában