Beruházás

2021.07.22. 19:55

Jól halad a bölcsőde építése Tiszasason

Bölcsőde épül az alig ezerlelkes tiszazugi településen. A munkálatok jól haladnak, az alapozást év elején kezdték el, a szerkezet viszont már el is készült, ottjártunkkor éppen a tetőn dolgoztak a kivitelező cég munkatársai. A hat férőhelyes miniintézmény 2022 tavaszán fogadhatja először a falu legkisebbjeit.

P. Pusztai Nóra

Tavaszra elkészülhet a bölcsőde, mondja Vágner István

Fotó: P. Pusztai Nóra

Korábban száztizenhatmillió forintot nyert a tiszazugi falu bölcsődeépítésre egy pályázaton. Eddig ilyen típusú intézmény nem működött a településen, de úgy tűnik, megvan rá az igény.

– Tiszasason kedvezőek a foglalkoztatási adatok. Többen járnak Kecskemétre, illetve egyéb környékbeli üzemekbe, gyárakba dolgozni, és a fiatal édesanyák sok esetben nem szeretnének kimaradni három évig a munka világából, ezért is tűnt szükségesnek a bölcsőde megépítése – részletezte az okokat Vágner István polgármester.

Tavaszra elkészülhet a bölcsőde, mondja Vágner István
Fotó: P. Pusztai Nóra

A foglalkoztató- és szociális helyiségek mellett helyet kapnak az épületben a szükséges öltözők mind a dolgozók, mind a gyermekek részére, a melegítőkonyha, valamint a vizesblokk is.

– Az engedélyeztetés, tervezés és közbeszerzés az összköltség hét százalékát teszi ki. Az eszközöket, játékokat és a berendezési tárgyakat, illetve az udvarrendezésre szánt összeget is beleszámítva az épületre alig nyolcvanmillió maradt. Tavaly állapodtunk meg a kivitelezővel, azóta az építőanyagárak igencsak megugrottak. Az építkezés viszont mindettől függetlenül jól halad. Naponta többször is ellenőrzöm a munkásokat – emelte ki a falu vezetője.

A munkálatokat tél végén kezdték el, a szerkezet már elkészült, kialakították a helyiségeket. Ottjártunkkor éppen a tetőn dolgoztak a szakemberek.

– Ezután a gépészet, ezen belül is a víz-, gáz-, villanyhálózat kiépítése, valamint a vakolás következik – mutatott előre a polgármester.

Az építkezés végén az udvarra még tereprendezés vár, a játékok kihelyezése előtt pedig zárt kerítéssel kerítik körbe a területet.

A település vezetése reméli, hogy a járvány esetleges következő hulláma nem nehezíti tovább az építkezést és az engedélyeztetési folyamatot. Így 2022 tavaszán már gyerekzsivajjal telhet meg a korszerű intézmény.

Ideális helyet választottak

A bölcsődét egy önkormányzati területre építik, helyszínéül egy csendes, kevésbé forgalmas utcát választottak.

– Ideális környezetet teremtünk, hogy a szülők biztonságban tudhassák a legkisebbeket. A minibölcsődébe négy-hat kisgyermek jár majd – tette hozzá Vágner István polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában