Kajla-útlevél

2021.07.31. 17:30

Kalandozni hívják az alsó tagozatos diákokat Szolnokon is

Idén is lehet gyűjteni a pecséteket. A Kajla-útlevél és a diákigazolvány felmutatásával nyáron ingyenesen utazhatnak az alsó tagozatos diákok a Hol vagy, Kajla? – Kalandra fel! kezdeményezés jóvoltából. Szolnokon egyebek mellett a Tourinform-irodában várják az országjárókat.

P. Pusztai Nóra

A fiúk Tapolcáról érkeztek Szolnokra, útlevelükben számtalan pecsét sorakozott már

Forrás: Beküldött fotó

Töretlen népszerűségnek örvend a Magyar Turisztikai Ügynökség által indított mozgalom, mely hazánk legkülönlegesebb természeti értékeinek felkeresésére, azok megismerésére hívja a tanulókat. Az egyedülálló kezdeményezést azonnal felkarolta a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Oktatási Hivatala.

– A Kajla-útlevelet már az iskolában megkapja minden alsó tagozatos diák – tudtuk meg Bárándiné Nikolényi Edittől, a Tourinform Szolnok irodavezetőjétől, aki arról is beszámolt, hogy mire jó a kis kék könyvecske.

A fiúk Tapolcáról érkeztek Szolnokra, útlevelükben számtalan pecsét sorakozott már
Fotó: Beküldött fotó

– Nagyon hasznos, ha ott lapul a túrázni induló gyermekek hátizsákjában, mivel már a felmutatásával ingyenesen juthatnak el a kiválasztott célállomásra. Utazzanak akár vonattal, busszal vagy hajóval, az út nem terheli a zsebpénzüket, sőt, az őket kísérő felnőtt is kedvezményes jegyet válthat. És ha ez még nem lenne elég, pecsétet gyűjthetnek bele a felkeresett helyeken – részletezte.

Minden évben újabb és újabb kalandok várják a diákokat. Az idei magazin negyven Kajla-köre turisztikai tanösvényeket mutat be. Figyelemfelkeltő illusztrációk, térképvázlatok, könnyen érthető szimbólumok segítik a legvonzóbb helyszín kiválasztását.

– A megyeszékhely is büszkélkedhet egy ilyen kiemelt turistacélponttal, ami nem más, mint a Szolnoki Széchenyi Parkerdő és Játszótér. Aki járt már ott, igazolhatja, hogy nem véletlenül került be az ajánlatok közé a helyszín, hiszen a felhőtlen játék, az erdei és vízparti túra mellett a Bagolyvár Vadaspark szelíd állatainak megismerése, megsimogatása is elősegíti azt, hogy a négy fal közül kiszabaduló gyermekek természetkedvelővé váljanak, akik annak megóvására is törekednek majd – vélekedett.

A városban további pecsétek is gyűjthetőek. Van egy- egy kijelölt pont a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban, a Damjanich János Múzeumban, a Szolnoki Galériában, a Tabáni Tájházban és természetesen a Tourinform Szolnok Irodában, ahol hasznos tanácsokat is kaphatnak a városunk nevezetességei iránt érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában