felújítják

2021.07.01. 12:00

Lovas hintóval is bővült a besenyszögi tárlat

A Bezzeg Imre gyűjteményéből származó állati vontatású eszközöket pályázati forrásokból újítja fel az önkormányzat.

P. Pusztai Nóra

Iskolás csoportok is rendszeresen látogatják a tárlatot

Fotó: Nagy Balázs

Bezzeg Imre gyűjteményéből még az ezredfordulón állati vontatású eszközök is kerültek az önkormányzat tulajdonába. A szekerek, kocsik és hintók viszont igen rossz állapotban voltak, így pályázati forrásokat kerestek a felújításukra.

– Négy éve minden lehetőséget megragadunk, a Kubinyi pályázatok segítségével egy teherhordó szánt és szekeret, paraszthintót valamint piaci kocsit is restauráltattunk – tájékoztatta hírportálunkat Molnár Melinda, a Besenyszögért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

– Nehezen találtunk fém- és farestaurátort, de a munkájának köszönhetően végül eredeti állapotukban bemutathatóvá váltak a közlekedési eszközök – tette hozzá.

Iskolás csoportok is rendszeresen látogatják a tárlatot
Fotó: Nagy Balázs

Az elkészült darabokat a Vehiculum-ház udvari színében ki is állították. Az újdonságok nemcsak a diákokból álló csoportokat, hanem a felnőtteket is érdeklik. A PárHuzamOK című kiállítás interaktív elemeket is tartalmazó foglalkozásain a műló és a gyerekszekerek örök kedvencek, ahogy a napot záró lovaskocsikázás is. A munka nem áll meg, homokfutó és egyéb járművek is sorakoznak még a felújításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában