Lilaház

2021.07.13. 16:30

Rendben haladnak a beruházásokkal Rákócziújfaluban

Önkormányzati és alapítványi forrásból újítják fel az előtetőt az iskolai tálalókonyhánál, ráadásul a csapadékvíz elvezetését is meg kell oldani.

P. Pusztai Nóra

– A két épület között egy-egy nagyobb esőnél megállt a víz, ezt egy aknával vezetjük ki, nehogy alámossa az intézményt. És bár le volt burkolva a terasz, a lépcsőre mégis csúszásgátló kőszönyeget teszünk, hogy biztonságosabb legyen – számolt be a jelenleg is zajló munkálatokról Varga József, Rákócziújfalu polgármestere. Hozzátette, a falu egyéb pontjain is dolgoznak.

Mivel felújítani nem volt érdemes a Dózsa György úti „lilaházat”, a tervek szerint már le is bontották azt, a napokban meg is kezdődött az új épület alapozása. Ahogy hírportálunkon korábban már beszámoltunk róla, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatának munkatársa és a házi segítségnyújtók az építkezés idejére a faluházba költöztek.

A korszerű, új bútorzattal berendezett szolgáltatóházat az esztendő végén adhatják át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában