Galériával és videóval

2021.07.08. 18:12

Új fotókiállítás nyílt a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtárban

A kiállítást július 21-ig lehet megtekinteni a könyvtár művészeti szalonjában.

Szoljon.hu

„Szubjektív objektív” címen nyílt új kiállítás csütörtök délután a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtárban. A falakat ezúttal a Szolnoki Fotóműhely művészeinek elmúlt egy évben készített csodás fotói díszítik. A megnyitóbeszédet megelőzően Balogh Imre, a fotóműhely vezetője osztott meg néhány gondolatot a hallgatókkal, majd átadta a szót Horváth Erzsébet művészpedagógusnak.

– Nagyon örülök annak a bizonyos 2010-es évnek, amikor a fotóműhely létrejött. Gratulálok a tagoknak, hogy a támogatás hiánya és az anyagi nehézségek ellenére is képesek életben tartani a műhelyt. Külön elismerés illeti őket azért, hogy munka mellett, amatőr alkotóként van igényük az önképzésre, a falakon látható magas színvonalra – mondta Horváth Erzsébet beszédében.

Hozzátette, elszomorítja az tudat, hogy a férfi és a női fotósok aránya még mindig a XIX. század második felében tapasztalható gyenge számokat idézi. Szerinte a nő csupán másodhegedűs a fotózás világában, nem tehetsége, hanem jelenléte szerint. Éppen ezért nagyon boldog, hogy fotók készítői között két nő is található. Mindenkit arra bíztat, hogy merjék megmutatni tehetségüket.

Horváth Erzsébet zárásul köszönetet mondott a művészeknek azért, hogy merték felvállalni és megmutatni saját látásmódjukat, belső énjük egy-egy szeletét.

A fotókat július 21-ig lehet megtekinteni a könyvtár művészeti szalonjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában