szolnok és környéke

2021.07.15. 18:00

Várják a családokat segítő okos megoldásokat

A megyeszékhelyen is bemutatták a KINCS Smart Family Nagydíj 2021 elnevezésű startup versenypályázatot, melyre a szolnoki, illetve környéki vállalkozások jelentkezését is várják.

Czakó Nóra

Csütörtökön az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban megtartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) a családok nemzetközi napján, május 15-én indította el a KINCS Smart Family Centrumot. A nemzetközi szinten is egyedülálló családügyi innovációs központ célja, hogy ösztönözze minél több értékes, a családokat támogató innovatív megoldás létrejöttét hazánkban.

Ezzel egy időben hirdették meg a startup versenyt is, melyre kifejezetten a családokat segítő okos megoldásokkal lehet pályázni hat témakörben.

– Úgy gondolom, mindannyian egyet értünk abban, hogy a család a jövőnk záloga, a legfontosabb értékeink egyike – mondta köszöntőjében dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő. Ezért is fontos ez a pályázat, amely illeszkedik a kormány családvédelmi akciótervéhez.

A startup verseny részleteiről Fűrész Tünde, a KINCS elnöke és Szalai Piroska, a KINCS Smart Family Centrum vezetője beszélt. Ezután Fekete Anikó szolnoki vállalkozó, a babafa alapítója mesélt a babafa történetéről, majd bemutatta a digitális időkapszulát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában