Galériával

2021.08.26. 19:58

Átadták a megújult Füredi utat Abádszalókon

Az elmúlt egy évben megújultak az Abádszalókra vezető utak. Tiszabura, Kisköre és Kunhegyes felől is hibátlan, új útburkolat fogadja a látogatókat, részben már Tiszaderzs irányából is.

Ujvári László

20210826_Abádszalók_A megújult Füredi út átadása_balról Zana Dávid műszaki vezető, Balogh Gyula polgármester, F. Kovács Sándor ogy képviselő, Borbás Zoltán megyei alelnök, Kovács Péter a közút megyei igazgatója_UL_ÚN

Fotó: Ujvári László

Augusztus 26-án délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a két ütemben megújult Füredi utat. A környező településekről, elsősorban falvakból sokan járnak Abádszalókra, nem beszélve arról, hogy a település a Tisza-tó térségének egyik legnépszerűbb úti célja, tehát a beruházás széles rétegeket érint.

– Köszönet illeti F. Kovács Sándor képviselő urat, és a megyei önkormányzatot, hogy felismerték Abádszalók és a Tisza-tó turizmusának jelentőségét, támogatva és segítve ennek a beruházásnak a megvalósulását – kezdte beszédét Balogh Gyula.

– Nemcsak az idelátogatóknak, hanem a helyi lakosoknak is nagy segítséget jelent az útfelújítás, hiszen jobb minőségű úton, biztonságosan közlekedhetünk, például a járásszékhely, a szomszédos Kunhegyesre – folytatta a polgármester.

Balesetmentes közlekedést kívánt az abádszalókiaknak Kovács Péter, a Magyar Közút megyei igazgatója, majd ismertette a beruházás műszaki paramétereit. Hozzátette: idén összesen tizenkétmilliárd forint értékben végeznek útfelújítási munkálatokat a Jászkunságban.

– Már megint Abádszalók, egy kicsit olyan ez, mint egy sokat látott film. Akár unhatnánk is, hogy megint Abádszalók, már megint átadunk valamit

– vetette fel köszöntőjében a térség parlamenti képviselője, F. Kovács Sándor.

– De valójában erre nem lehet ráunni, hiszen mindig megújul valami, és ez örömteli. Ha szétnézünk Abádszalókon, nemrég adtuk át a megújult Tisza-tó Strandot, itt állunk az újonnan épült Védőnői Szolgálat és Gyermekorvosi rendelő mellett. Szépül a környék, épül és fejlődik a város – mutatott rá F. Kovács Sándor.

Az ünnepélyes átadón elhangzott, hogy a beruházás bruttó 607 millió forintból valósult meg a Magyar Falu Program keretében, a Fegyvernek és Tiszafüred közötti 3216-os jelű út felújításának egyik fontos mérföldköveként. Mint megtudtuk, a felújítás folytatódik a jövőben Tiszafüred irányába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában