átadó

2021.08.10. 13:33

Életre kelt a civilek közösségi háza Jászberényben

Zenés műsorral egybekötve, kedden délelőtt adták át a Civil Házat Jászberényben.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Megnyitotta kapuit a Civil Ház a Lehel vezér tér 2. szám alatt található épületben, ahol családias környezetben a Déryné Nyugdíjas Klub, az Olajág-Jász Mozgássérültek Közhasznú Egyesülete és a Jászberényi Cigányok Nyelv és Hagyományőrző Egyesület kapott helyet.

A közösségi teret kedden délelőtt adta át Budai Lóránt polgármester és Dukai Rita, a Civil Házat üzemeltető Jászkerület Nonprofit Kft. vezetője.

A város tartós közösségeinek, civil egyesületeinek igyekeznek lehetőséget biztosítani közös programjaik, rendszeres találkozásaik megvalósítására. Megtudtuk, tavaly merült fel, hogy a cég üzemeltesse a volt bölcsőde épületeként ismert házat, amit idén márciusban az önkormányzat ingyenes haszonkölcsön szerződéssel átadott a Jászkerület részére.

A járványügyi korlátozások miatt azonban hónapokig nem szervezhettek találkozókat, rendezvényeket. Ezt az időt kihasználva, elvégezték a szükséges karbantartást, majd beköltöztek a közösségek, így általuk életre kelt a Civil Ház. Az átadón zenés műsorral közreműködött Kökény Viktor és Kökény Zsolt.

Rövid zenés előadással avatták fel a Civil Házat
Fotó: Pesti József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában