Szalézi rend tábora

2021.08.18. 18:00

Idén az indián kultúrával ismerkedhettek a gyermekek Tiszafüreden

Hat éve már, hogy elindult a Szalézi rend nyári tábora Tiszafüreden, azóta minden évben a Tisza-tónál töltenek közel egy hetet, csaknem száz gyermeknek biztosítva kikapcsolódást.

Ujvári László

A pihenés, az élményszerzés volt a tábor legfőbb célja

Fotó: Ujvári László

Idén augusztus 8. és 12. között mintegy nyolcvan gyermek részvételével került sor a táborra, melynek témája az indián kultúra megismerése volt.

– A pihenés, a kikapcsolódás és az élményszerzés volt a tábor legfontosabb küldetése. Sokat beszélgettünk, ami a serdülő korosztály számára rendkívül fontos, főleg egy koronavírusos időszak után – értékelt a hazatérés előtt Márkus Zoltán szalézi szerzetes.

A pihenés, az élményszerzés volt a tábor legfőbb célja
Fotó: Ujvári László

– Egyik régi barátom kiváló közösséget ismert meg az óbudai szaléziak egyik nyári oratóriumán. Beszélgettünk arról, hogy Bosco Szent János születésének 200. évfordulóján érdemes lenne szervezni egy nagyobb volumenű nyári tábort – tekintett vissza a kezdetekre dr. Wildner Domonkos, a tábor egyik szervezője.

– Feleségem tiszafüredi származású, magam is sokat járok a Tisza-tó fővárosá­ba, nem volt kérdés, hogy itt legyen a tábor, melynek megszervezésében jó partnerünk a Tiszafüredi Kistérségi Ifjúsági Egyesület – árulta el.

Mint megtudtuk, Óbuda önkormányzata éveken át anyagilag is támogatta a tábor létrejöttét, de az önkormányzati választások után az új kerületvezetés kihátrált az együttműködésből, így már 2020-ban és 2021-ben sem kaptak forrást.

– A kezdetektől az Albatrosz Kemping biztosít helyszínt a nyári tábornak, emellett számos helyi vállalkozás, turisztikai szolgáltató, például étterem és kikötő áll a kezdeményezés mellé – részletezte a tábor egyik ötletgazdája és szervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában