Roadshow

2024.05.14. 12:53

Állati programokkal készül a Közösségek Hetére és a Régészet Napjára a szolnoki múzeum

Több helyszínen zajlik majd a szolnoki Damjanich János Múzeum által szervezett Közösségek Hete és Régészet Napja rendezvénysorozat. Az intézmény kedd délelőtti sajtótájékoztatóján kiderült, hogy május 25-én számos programmal várják az érdeklődőket.

Köllő Judit

A rendezvény idei központi jelmondata: „Ez állati jó lesz!”, mellyel a szervezők az emberek és állatok közötti, évezredek óta fennálló mély és sokrétű kapcsolódást szeretnék bemutatni.

múzeumi sajtótájékoztató
Az emberek és az állatok közötti évezredes kapcsolat kerül a főszerepbe
Fotó: Mészáros János

– Múzeumunk már nyolcadik alkalommal csatlakozik a Közösségek Hetéhez – mondta a sajtótájékoztatón Barláné Kulánda Krisztina múzeumpedagógus, szervező. – Amellett, hogy a Régészet Napjához igazítottuk a programjainkat, második alkalommal lehetünk helyszíne a Közösségek Hete roadshow-jának. Mindez azt jelenti, hogy a délelőtti óráktól kezdve késő estig több helyszínen tudunk programokat biztosítani a látogatóknak. Minden évben más koncepciót képviselünk. Idén az állatok lesznek központi szerepben, ezzel az emberek és az állatok közötti évezredes kapcsolatra szeretnénk felhívni a figyelmet.

Az eseményen többek között Sike Bogi kutyadietetikus interaktív ismeretterjesztő előadását hallgathatják meg a résztvevők, mindemellett a vakvezető kutyákról szóló előadás, valamint dr. Pásztor Emília régész előadása is várja a közönséget.

Május 25-én, szombaton a Régészet Napja programjával összhangban egész napos roadshow-t szerveznek. Délelőtt tíztől este nyolc óráig több helyszínen, a Tabáni Tájházban, a Szolnoki Galériában és Damjanich János Múzeumban is érdekes programokkal várják a családokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában