Galériával

2021.08.01. 19:55

Ismét a természetbe költözött az opera a Tisza-tó partján

Nyolcadik alkalommal találkozott a természet szeretete és a magaskultúra a Tisza-tó partján. Az elmúlt hétvégén gálakoncert, kerékpártúra, élményfutás és csónaktúra várta a zeneszeretőket és művészet kedvelőket Tiszafüreden, valamint a Tisza-tó számos településén.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Június végén a Velencei-tónál mutatkozott be, most pedig a Tisza-tó partjára tért vissza, immáron nyolcadik alkalommal a Tisza-tavi Fesztivál, mely idén már országos színpadra lépett, mint Magyar Tavak Fesztiválja. Július 30-án este lélegzetelállító díszlet, magával ragadó hangulat fogadta a tiszafüredi Morotva Kerékpáros Pihenőparkba kilátogatókat.

Hagyományosan gálakoncerttel vette kezdetét a háromnapos fesztivál, az este során többek között olyan neves előadók léptek színpadra, mint Miklósa Erika, világhírű koloratúrszoprán opera-énekesnő, Wiedermann Bernadett, Liszt Ferenc-díjas opera-énekesnő, Kristin Sampson, a New York City Oprea művésze, Horti Lilla, Junior Príma-díjas szoprán énekesnő, és a Szolnoki Szimfonikus Zenekar.

– Tavasszal még az operaházban online ünnepeltem, majd közönség előtt a Velencei-tónál, most pedig itt a Tisza-tavi Fesztiválon – kezdte hírportálunk érdeklődésére Miklósa Erika, aki idén ünnepli pályafutása harmincadik évfordulóját.

– Nagyon jó érzés, nagyon jó élmény volt, hiszen soha ilyen sokan még nem voltak ezen az operagálán.

– Megmutatkozott, hogy milyen sokan kíváncsiak a klasszikus operára, Mozarttól Straussig. Egy felejthetetlen élmény volt, gyönyörű környezetben – értékelt a gálakoncert után a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész.

A fesztivál második napján kerékpárra ültek a résztvevők, hogy közösen kerüljék meg a Tisza-tavat. Minden települést érintettek a tó körül, ahol frissítővel, harapnivalóval és kisebb koncertekkel várták a bringásokat. Reggel a Tisza-tavi Kerékpáros Centrumnál gyülekeztek, majd Tiszaszőlős, Tiszaderzs, Abádszalók, Kisköre, Tiszanána-Dinnyéshát, Sarud és Poroszló érintésével tértek vissza Tiszafüredre. Augusztus elsején a III. OpeRUN élményfutással a Kiskörei Hallépcsőnél folytatódott a program.

A futásra regisztráló gyermekek egy, míg a felnőttek tíz kilométeres távot teljesíthettek Miklósa Erikával a korántsem hűvös reggeli időben. Délelőtt az Abádi Kikötőben szálltak vízre a zeneszeretők, hogy Abádszalók, Kisköre és Sarud térségében a vízen ringatózva élvezhessék a komolyzenei produkciókat, miközben felfedezhették a tározó legszebb pontjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában