programok

2021.08.30. 13:05

Kedden megkezdődik az Ünnepi Könyvhét Szolnokon is

Ezen a héten tartják az Ünnepi Könyvhetet. Szolnokon a Kossuth téren, a Széchenyi városrészben és Szandaszőlősön is lesznek programok.

Kovács Berta

20210714 Szolnok Megújult a Verseghy Ferenc Könyvtár külső homlokzata. Az ablakok körüli kisebb javítások után színt is kapott a falfelület. Fotó: Kiss János ÚN.

Fotó: Kiss János

Idén a pandémiás helyzet miatt országosan nyár végén tartják az ünnepi könyvheti programokat. Az augusztus 1. és szeptember 2. között megjelenő kiadványokkal, ez mintegy 200 dokumentumot jelent, melyből néhányat már a Verseghy Ferenc Könyvtárban is megtalálhat, de érkeznek is folyamatosan – hangzott el a szolnoki programsorozat hétfői sajtótájékoztatóján.

A hivatalos megnyitó csütörtökön lesz, de Szolnokon már kedden megkezdődik a szeptember 4-ig tartó könyvhét. Czakóné Gacov Katalin igazgató elmondta, a meghívott vendégek között hagyományosan szolnoki és megyei írókat is köszönthetünk: Bajnai Zsoltot, L. Murányi Lászlót, Benedek Szabolcsot, Szekrényes Miklóst, valamint a Kovács Dóra meséit illusztráló Nagy Katalin Matildot. Az alkotókat most is az olvasók javaslata alapján választották ki. Szolnokon a Kossuth téren, a Széchenyi városrészben és Szandaszőlősön is lesznek programok.

Csütörtökön hirdetik ki az „Írd ki magadból!” pályázat eredményét is, péntek este pedig Irodalmi Quiz Night interaktív csapatversenyre várják a vállalkozó kedvűeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában