BELLUNO/SZOLNOK

2021.08.02. 11:06

Negyedik helyre ugrott a magyar csapat, Varga második lett

A győzelmet a házigazda olasz csapat szerezte meg a német, valamint a cseh válogatottak előtt.

Mészáros Géza

A negyedik helyezett magyar csapat tagjai (balról): Varga Tamás (egyéni második helyezett), Hirschler Gábor, Gőgös Péter, Gál Szabolcs és Bánszki Tamás a bellunói repülőtéren

Forrás: Beküldött fotó

A Gál Szabolcs törzsőrmester (MH 86. Szolnok Helikopter Bázis), Hirschler Gábor zászlós (MH 86. SZHB), Varga Tamás zászlós (MH 86. SZHB), Gőgös Péter főtörzsőrmester (MH 59. Kecskemét Repülő Bázis), Bánszki Tamás százados (MH 59. KRB) összeállítású magyar ejtőernyős-válogatott negyedik lett az idei ejtőernyős világkupa-sorozat harmadik, hétvégi állomásán.

A negyedik helyezett magyar csapat tagjai (balról): Varga Tamás (egyéni második helyezett), Hirschler Gábor, Gőgös Péter, Gál Szabolcs és Bánszki Tamás a bellunói repülőtéren
Fotó: Beküldött fotó

Az észak-olaszországi kisváros, Belluno repülőterén megrendezett versenyen – amelyen a szervezők nagy figyelmet fordítottak a Covid-rendszabályok betartására – a hagyományokhoz mérten is sok csapat vett részt:

húsz országból negyvenkét csapat, kétszázkilenc induló ugrott.

A Magyar Honvédség által (is) támogatott nemzeti válogatottunk a csapat-célbaugrás versenyszámban az előkelő negyedik helyezést érte el. A győzelmet a házigazda olasz csapat szerezte meg a német, valamint a cseh válogatottak előtt.

Egyéni versenyben, a mester kategóriában, Varga Tamás másodikként „ugrott célba”. Varga az első helyezettel, az olasz Giuseppe Tresoldival ugyan azonos hibapontot (6) ért el, azonban a vonatkozó szabályok – az utolsó ugrásnál a talján versenyző hibátlanul teljesített – utóbbi ejtőernyőst hozták ki győztesnek. A harmadik helyezett a lengyel Rafak Zgierski lett.

A magyar csapat számára a bellunói verseny az idén novemberben Katarban megrendezendő 44. CISM ejtőernyős világbajnokságra való remek felkészülésnek számított. Hasonlóan az arab Katonai Világjátékokon való, vélhetően eredményes részvételt fogja szolgálni a világkupa-sorozat további két versenye, az augusztusi osztrák, illetve a szeptemberi svájci nagydíj is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában