túrkeve

2021.08.30. 18:30

Saját életútjukat vetették papírra a pályázók

Embertársaink életútjában a 20–21. századi mikro-történelem tükröződik. Ezt mutatják azok az írások, amelyeket tizenöt pályázó írt meg és nyújtott be Az én történetem, a mi életutunk című jászkunsági pályázatra.

Rimóczi Ágnes

A Túrkevei Kulturális Egyesület meghívására ők látogattak el a városba, hogy ízelítőt adjanak munkájukból.

Volt, aki a háborús emlékeit, vagy a tanyasi élet szépségét, más a diákkori lázongásait, megint más a közösségért vállalt szerepvállalás felemelő érzését osztotta meg a jelenlévőkkel. Mindannyian a helyi társadalom megbecsült tagjai, egykori tanárok, helytörténet-kutatók, a közösségért tenni akarók.

Munkájukat dr. Örsi Julianna egyesületi vezető értékelte, a Jászkunságban született könyvekből összeállított ajándékcsomagot pedig dr. Bagi Gábor történész adta át a pályázóknak, biztatással a további kutatásra és publikálásra. A Civil nap programjában volt még városnézés, kiállításlátogatás, valamint a civil szervezetek számára bemutató a Széchenyi-pályázatok várható kiírásairól, amelyet Tűhegyi Julianna, a Széchenyi Programiroda vezető tanácsadója tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában