Galériával

2021.08.05. 13:30

Százhúszmillió forintból újult meg Besenyszög egyik útszakasza

A most átadott szakasz azért volt fontos, mert két, korábbi felújítási szakasz között éppen ez a fél kilométer hiányzott.

Rimóczi Ágnes

20210805 Besenyszög A Magyar Falu Program keretén belül, közel bruttó 120 millió forint hazai forrásból befejeződött a 3225. jelű Szolnok-Jászkisér összekötő út Besenyszög belterületi 562 méteres szakaszának felújítása, melynek átadására a augusztus 5-én került sor. Az avatáson jelen volt dr. Kállai Mária országgyülési képviselő, Balogh Zoltán, Besenyszög polgármestere, Kovács Péter a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója és Oravecz Zsuzsanna Csataszög polgármestere. Fotó: Kiss János ÚN.

Megújult útszakaszt adtak át Besenyszögön csütörtökön délelőtt. A 3225. jelű Szolnok–Jászkisér összekötő út, Besenyszög belterületén lévő 562 méteres szakasza a Magyar Falu Program keretében, mintegy 120 millió forint forrásból újult meg.

– Minden egyes méter út felújítása nagyon fontos mindannyiunk számára. Ez a mostani szakasz azért volt különösen hangsúlyos, mert két, korábbi felújítási szakasz között éppen ez a fél kilométer hiányzott – emelte ki az átadón Balogh Zoltán. Besenyszög polgármestere nagy örömmel nyugtázta az út megújítását. Kiemelte: reméli, hogy a közlekedők megfelelően, szabályosan használják majd azt.

Szavaira reagálva dr. Kállai Mária is megerősítette, hogy nagyon fontos a közlekedési szabályok betartása ahhoz, hogy a településen élők a megújult úton gyorsabban és biztonságosan eljussanak a munkába, az iskolába, s elérjék úti céljukat.

– Ez a fejlesztés a város előremozdításán túl szervesen kapcsolódik a térség fejlesztéséhez. Ahogyan a Magyar Falu Program is nagyon sok előmozdításhoz nyújtott segítséget, így Besenyszögön is számos beruházás valósulhatott meg, ami az itt élőket szolgálja – emelte ki a térség országgyűlési képviselője.

A programnak köszönhetően a jelenlegi felújítás a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában valósult meg, a kivitelező a STRABAG Kft. volt.

– Mindenképpen szükséges volt az útszakasz felújítására, melynek keretében a szakemberek profil- illetve mélymarást végeztek, majd kilenc centiméter vastagságú alap-, hét centis kötő-, valamint négy centiméter vastag kopóréteget építettek be. A szakaszon egy méter széles stabilizált padkát építettek, s a közlekedésbiztonság javítása érdekében burkolati jeleket is festettek fel – számolt be a szakmai tartalomról Kovács Péter.

A Magyar Közút Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója kiemelte, az út mindenki megelégedésére épült, a munka pedig folytatódik, hiszen

a társaság mintegy tizenkétmilliárd forint értékű útfelújítási- és javítási munka elvégzését tervezi ez évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában