Beruházás

2021.08.01. 09:00

Újrahúzzák az elektromos vezetékeket Tiszakürtön

Az eredeti tervekben a házasságkötő terem felújítása is szerepelt, erre azonban nem lett volna már fedezet.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A tiszazugi település polgármesteri hivatalának épületében igen rossz az elektromos hálózat, a felújítására Magyar Falu Programban pályáztak.

– Ha az egyik szobában bedugok valamit a konnektorba, akkor a másikban szikrázik. Sürgőssé vált tehát a villamoshálózat korszerűsítése, ezért adtuk be a faluház fejlesztésére kiírt pályázatot – foglalta össze a problémát dr. Kiss Györgyné polgármester.

Az eredeti tervekben a házasságkötő terem felújítása is szerepelt, viszont úgy a költségtervezet tizenegymillió forintot tett volna ki. Ekkora összegre nem volt lehetőségük pályázni, így a végső dokumentáció már csak a hivatal fő épületére vonatkozott.

– Közel nyolcmillió forintot nyertünk, ebből az elektromos vezetékek mellett az internet, telefon és riasztó kábeleit is újrahúzzák és ki is javítják a vésett falakat – emelte ki, majd hozzátette: a napokban kérnek árajánlatokat, a munkálatok néhány héten belül meg is kezdődhetnek, így már vélhetően kora ősszel elkészül a beruházás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában