Nyilvános mosdó

2021.08.25. 11:28

Vajon hová mehetünk Szolnokon, ha muszáj kimennünk?

Gyakran felmerül a kérdés, hogy a megyeszékhelyen jártunkban-keltünkben szükség esetén hol találunk nyilvános mosdót, illemhelyet. Utánajártunk.

Rimóczi Ágnes

A belvárosi illemhely létjogosultsága indokolt volt. Hamarosan több nyilvános szociális helyiség épülhet a megyeszékhely több városrészében

Fotó: Csabai István

– Volt már rá példa, hogy a négyéves fiamnak pisilnie kellett, amikor az egyik belvárosi játszótéren töltöttük az időt. A közelben nem volt nyilvános illemhely, így bevallom, egy fa tövében tudta a gyerkőc elvégezni a dolgát. Tudom, hogy nem szabályos, de nem volt más lehetőség – mesélte történetüket egy szolnoki édesanya.

Valószínűleg sokan és sokszor jártak már hozzájuk hasonlóan, mert bár vannak nyilvános mosdók a városban, nem biztos, hogy időben elérik azt, különösen egy kicsi gyerekkel. Többek között ezért is merült fel, hogy különösen a játszóterek közelében lenne szükség ilyen helyiségekre.

A jövőben elméletileg kevesebb problémát okozhat majd ez a szükségállapot. Jelenleg is épülnek, készülnek nyilvános illemhelyek a megyeszékhelyen.

– Jelenleg a Boldog Sándor István körúton, valamint a nemrég megnyílt Ormos Imre parkban üzemel nyilvános vécé. A Tisza parkban is elkészült már a leendő kávézó melletti mosdó, de az még nem használható – mondták el kérdésünkre az NHSZ Zounok Zrt. illetékesei.

A további tervekkel, fejlesztésekkel kapcsolatban megtudtuk, hogy a tiszaligeti játszótér melletti nyilvános illemhely még ez évben elkészül, azt a Boldog Sándor István körútihoz hasonlóan százötven forintos díj ellenében lehet majd használni.

– Ezek mellett társaságunk további illemhelyek létesítését tervezi, így például a temető, a vasútállomás környékére, a Széchenyi városrész, illetve Szandaszőlős területére

– hangsúlyozták.

A mosdók takarításával kapcsolatban megtudtuk, hogy a Tisza és az Ormos Imre parkban a kávézók üzemeltetője naponta végzi azt. A Boldog Sándor István körúti illemhelyet pedig az NHSZ Zounok Zrt. munkatársai hetente minimum háromszor tisztítják, rendbe teszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában