belső barangolás

2021.08.16. 19:00

Virtuális sétát tehetünk a szolnoki kápolnában

Immáron a világ bármely pontjáról betérhetünk és körbenézhetünk a megyeszékhely védőszentjének, Xavéri Szent Ferencnek a kápolnájában – tájékoztatta hírportálunkat a Xavéri Szent Ferenc Kápolnáért Alapítvány elnöke.

Hartai Gergely

Szűcs József szerint idegenforgalmi szempontból sem éppen utolsó, hogy a szakrális helyszínt már számítógépeken és okoseszközökön keresztül, háromszázhatvan fokos látószögben is megtekinthetik az érdeklődők. Az „imahely” belső barangolása a legnépszerűbb térképes keresőprogram mellett a kápolna Facebook-oldalán is elérhető.

– A virtuális bejárásnak köszönhetően beléphetünk a kápolna ajtaján, elmehetünk egészen az oltárig, de jól látható a mennyezet és a padló is. A felvételeket Seress Krisztián készítette. Azt gondolom, nagy dolog lenne, ha városunk neves templomait is hasonló módon járhatnák körbe az érdeklődők. Éppen ezért hamarosan felveszem a kapcsolatot az egyházi elöljárókkal annak érdekében, hogy mindez megvalósuljon – tette hozzá az alapítvány vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában