Galériával

2021.09.11. 14:47

A szolnoki rotarysok segítségével két mentőautó juthatott Zentára

Szombat délelőtt két mentőautót ajánlottak fel a Zentai Kórháznak a Tiszaligetben, a Campus parkolójában. A járművek vélhetően napokon belül munkába is állnak.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Csabai István

Nemes célból találkozott a zentai, halberstadti és a szolnoki Rotary Klub tagsága. A három szervezet partnersége hosszú évekre nyúlik vissza. A rotarysok alapvető célja a humanitárius célú adományozás. Egy ilyen kezdeményezésnek lehettek részesei szombat délelőtt a Tiszaligetben, a Campus parkolójában, ugyanis a németek két mentőautót ajánlottak fel a Zentai Kórháznak. Jelképesen át is adták a járműveket.

Gávris Szabolcs, a Rotary Klub Szolnok elnöke a jeles eseményen elmondta, a jelenlegi pont egy olyan határokon átívelő projekt, amiről a Rotary alapvetően szól.

– A közös tenni akarással hihetetlen eredményt lehet elérni, mellyel nemcsak Zenta városa lett gazdagabb, hanem mindannyian, akik ebben részt veszünk

– hangsúlyozta.

Fejér Andor alpolgármester hozzátette: a mai világban teret nyer, hogy hajlamosak vagyunk csak a saját problémáinkkal foglalkozni, ezért is különösen fontos, hogy itt lehetünk. Volt szerencsénk nekünk is megtapasztalni, milyen ha odafigyelnek az emberre, ez az, amit nem szabad elfelejteni.

Dragič Alexander, a zentai klub nevében át is vette a kulcsokat. Majd elmesélte, hogyan is talált egymásra az igény és a felajánlás.

– A szolnokiakkal szoros a kapcsolatunk, de a halberstadtiakkal is, néhány éve meglátogattak minket, akkor a kórházunkban is jártak. Látták milyen helyzetek uralkodnak, így mikor adódott a lehetőség a mentőautók adományozására egyből ránk gondoltak – fogalmazott.

– Eléggé nehéz helyzetben van az egészségügy, mindenféle támogatás jól jön. A mentőautókra bizonyos esetekben a kórháznak is szüksége van, hiszen előfordult már, hogy az egészségház összes autója terepen volt – foglalta össze.

A vámolási és egyéb szükséges folyamatok után, vélhetően napokon belül munkába is állnak a mentőautók.

Szombaton a Szolnoki és a Halberstadti Rotary Klubok együttműködésük tíz éves évfordulóját faültetések ünnepelték. A Verseghy parkban ezután egy amerikai ámbrafa csemete is hirdeti gyümölcsöző kapcsolatukat.

Fotó: P. Pusztai Nóra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában