galériával

2021.09.20. 15:07

Rengetegen pattantak bringára az Autómentes napon Jászberényben

Autómentes napot tartottak vasárnap a Szentháromság téren, Jászberényben. A város idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét programsorozatához, melynek célja többek között a társadalom környezettudatosságának erősítése, a fenntartható közlekedés és egészséges életmód népszerűsítése. 

Illés Anita

Fotó: Pesti József

A hagyományoknak megfelelően gördülő bejárással indult a nap, ezúttal is sokan pattantak nyeregbe. A kerékpáros várostúrán résztvevők rendőri segítséggel ismerhették meg a balesetmentes közlekedés szabályait.

Az Autómentes Nap a Szentháromság téren folytatódott, ahol ügyességi versenyek, bűn- és balesetmegelőzési programok, környezetvédelmi ismeretterjesztő előadások, ökológiai lábnyom mérés és még számos feladat várta az érdeklődőket. Érdekes és látványos volt a Jászberényi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Hivatásos Tűzoltóparancsnokság bemutatója.

A Magyar Vöröskereszt Jászsági Területi Szervezete standjánál egészségügyi szűrésekre, az újraélesztés gyakorlására is lehetőség volt. Testi és lelki egészségsátorral települt ki a Szent Erzsébet Kórház Egészségfejlesztési Irodája, munkatársaik életmódváltást segítő programokat népszerűsítettek.

Ezen a héten városismereti sétákkal folytatódik az Európai Mobilitási Hét. Kedden 17.30 órától a Szentkúti templomtól, szerdán szintén 17.30 órától a Ferences templomtól indul a séta Dr. Farkas Kristóf Vince történész, muzeológus vezetésével. Szeptember 22-én hirdetik ki a „Környezettudatosan élek Jászberényben is” rajzpályázat és az Alkotások újrahasznosított anyagokból című pályázat eredményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában