CLLD- program

2021.09.23. 15:37

Szolnok kulturális életében nagy szerep jut a helyi közösségeknek

Második alkalommal rendeztek Szolnokon CLLD – (közösségi szinten irányított városi helyi fejlesztések) konferenciát, ahol a helyi közösségek Szolnok kulturális kínálatában betöltött szerepét vették górcső alá.

Kovács Berta

Az „Egy OK.-kal több SzolnOK.!” című program részeként csütörtökön kezdődött kétnapos eseménynek a Tisza Mozi ad otthont.

A CLLD program célja az volt, hogy a helyi közösségek kisebb projektjeit támogassa abból a mindegy 637 milliós alapból, mely lehetővé tette, hogy a helyi szervezetek, civilek, kisebb, nonprofit alapon a kultúráért, közösségfejlesztésért tenni akaró vállalkozások, illetve az önkormányzat projekteket, infrastruktúra fejlesztést valósítson meg, ennek révén is fejlesztve a város kulturális és közösségi életét, fokozva a település népességmegtartó erejét.

Szalay Ferenc polgármester megnyitó beszédében arról is szólt,

célkitűzésük, hogy 2035-re a város meg tudja pályázni az Európa Kulturális Fővárosa címet.

Kertészné Bokor Zsuzsa átfogó képet adott a CLLD-program helyi eredményeiről, megvalósult programokról, kezdeményezésekről.

A résztvevők megismerhették Szolnok 2020-2035 közötti időszakra kidolgozott Kulturális Koncepcióját, és jó példaként projektgazdák is ismertették sikeres programjaikat. Bár a zárókonferencia most zajlik. a helyi programok megvalósítása valójában még tart, a forrásokat viszont már majdnem teljes mértékben lekötötték.

A program más formában, de a jövőben is folytatódni fog, a tervekről és lehetőségekről kapnak tájékoztatást, ezáltal motivációt pénteken az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában