Galériával

2021.09.26. 11:50

Szüreti felvonulást és mulatságot rendeztek Jászfelsőszentgyörgyön

Idén is szép számmal összesereglettek a hagyományőrzők.

Illés Anita

Huszonhatodik alkalommal rendezték meg a Jászfelsőszentgyörgyi Szüreti Felvonulást és Bált szombaton. Már hagyomány, hogy szeptember végén a település apraja-nagyja látványos felvonulással és mulatsággal köszönti az őszt.

A kisbíró Horti Bálint hívó szavára ebben az évben is szép számmal összesereglettek a hagyományőrzők. Hintókkal, lovas fogatokkal indultak útnak, s a település utcáin felvonulva tánccal, nótával szórakoztatták a lakosokat.

Természetesen a jó bor sem hiányzott, ami tovább fokozta a vidám hangulatot. Az ősz illatos, zamatos nedűjével és finom süteményekkel kínálták meg a nézelődőket, akik közül többen kedvet kaptak a mulatozáshoz. A szüreti táncot Kirják György oktatta.

A régi szokásokat bíró, bíróné, csőszök, csőszlányok és csendőrök közreműködésével idézték fel. A bíró szerepét ebben az évben Paréj Levente vállalta, a bíróné pedig Gáspár Alexandra volt. A felvonulás végén hajnalig tartó szüreti mulatság és bál vette kezdetét a művelődési ház udvarán, a zenét a BuliKings zenekar szolgáltatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában