fortuna

2021.09.15. 11:25

Tizenharmadikán a Jászkunságban is többen próbáltak szerencsét

A nyári hónapokban aki csak teheti, szabadságra megy, és ez a szerencsejátékok forgalmán is nyomon követhető. A különleges dátumok, mint például a péntek tizenharmadika, a nagyobb ünnepek és a jelentős összeggel kecsegtető főnyeremények hatására azonban többen igyekeznek Fortuna kegyeibe férkőzni, és igaz ez a megyénkben élőkre is.

Czakó Nóra

A lottó mellett a kaparós játékok is kelendőek

Forrás: Illusztráció/Mediaworks

Fotó: Lehoczky Péter

Ha több milliárdra rúg az ötös- és hatoslottó várható főnyereménye, láthatóan megnövekszik a forgalom a megyei lottózókban. Ilyenkor még azok is szerencsét próbálnak, akik egyébként csak elvétve ikszelnek.

– Szinte napi rendszerességgel tippmixelek – árulta el hírportálunknak a Szolnokon élő Roland.

– Mindenféle sportot szeretek, és ha ezzel még pénzt is nyerhetek, az csak hab a tortán. Átlagosan napi háromezer forintot fordítok szerencsejátékra, ebből gyakran megtérül húsz-harmincezer forint. Ha rekordnyeremény várható az ötös- vagy hatoslottón, akkor azzal is szerencsét próbálok – fűzte hozzá.

– Én nem értek a sportfogadásokhoz, így még soha nem tippmixeltem, de időnként vásárolok egy-két kaparóst vagy lottószelvényt, de csak ha milliárdos a nyeremény vagy péntek tizenharmadika van – mondta a szintén szolnoki Edit.

A Szerencsejáték Zrt. kommunikációs osztályától megtudtuk, hogy a nyári hónapok árbevétele, különösen a júliusé, a szezonális hatásoknak megfelelően mérsékeltebb. A kiemelt sportesemények, mint például az olimpia, a világ- és európai versenyek, különösen a labdarúgó-világbajnokság és az Európa-bajnokság, a Bajnokok Ligája, az Európa-liga, a sportfogadások árbevételét növelik, míg a jelentősebb főnyeremény-halmozódások, akciók az abban részt vevő játékok árbevételét erősítik.

– Külön említést érdemel a péntek tizenharmadika hatása, augusztusban volt ilyen utoljára. Ez a bűvös dátum a lottójátékok és a sorsjegyek árbevételére van erőteljes hatással

– olvasható a Szerencsejáték Zrt. válaszában.

– A kaparósok forgalma karácsony előtt jelentősen meg szokott ugrani, hiszen ajándékként is egyre gyakrabban választják azokat. Másrészt az árbevételük egy része jótékony célokat szolgál, és ez is a vásárlásra sarkallja az embereket – hangsúlyozták.

A Magyar Posta Zrt. Társasági Kommunikációs Osztálya lapunk megkeresésére elmondta, hogy a nyári hónapokban a megyei postákon is érvényesül a szezonális hatás, vagyis a szerencsejátékok forgalmazásának tekintetében a június volt a legmérsékeltebb, míg augusztusban adták el a legtöbb ilyen terméket.

A lottó mellett a kaparós játékok is kelendőek
Fotó: Illusztráció/Mediaworks

– A kiemelt sportesemények, mint például a labdarúgó Európa-bajnokság természetesen mindig befolyásolják a forgalmat – fejtette ki a Magyar Posta Zrt. – A számsorsjátékok elsősorban a nagyobb nyereményhalmozódások időszakában kelendőbbek, míg a sorsjegyek esetében viszonylag kiegyenlített az értékesített darabszám. Emellett augusztusban, péntek tizenharmadikán tizenhárom százalékkal több terméket értékesítettünk az előző hónaphoz képest a Jász-Nagykun Szolnok megyei postákon.

A kaparósok a nők és a fiatalok körében népszerűbbek

A Szerencsejáték Zrt. kutatásának legfrissebb adatai alapján a kedvenc játék a teljes felnőtt lakosság körében az ötöslottó, amelyet a sorsjegyek, majd a Tippmix követ. A fiatalok, vagyis a 18–29 évesek esetében azonban változik a sorrend: ott a sorsjegyek az elsők, a Tippmix a második, és az ötöslottó csak a harmadik helyet foglalja el. A nők körében szintén van egy kis átrendeződés a dobogósok között: a sorsjegyek a legnépszerűbbek az ötös- és a hatoslottó előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában