önkéntes akció

2021.10.05. 16:00

Egy óra élményt ajándékoztak az időseknek Szolnokon

Időseknek tartottak foglalkozásokat a szolnoki Civil Tanács tagjai a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház (CsEÖH) szervezésében hétfőn és kedden.

Kovács Berta

Kővári Lászlóné, a Diáksport Kerekasztal vezetője megtornáztatta az időseket

Fotó: Kiss János

A CsEÖH az Önkéntesség Magyarországi Éve országos programjaihoz kötődően indította „Adj 1 órát az aktív időskorért!„ elnevezésű akcióját.

A tanácstagok önkéntesként az SZKTT Egyesített Szociális Intézménye Vízpart körúti egységébe látogattak el, ahol saját érdeklődésüknek megfelelően egy-egy órában ajándékoztak élményt az otthon lakóinak. A program célja, hogy konkrét akcióval hívja fel a figyelmet az önkéntesség fontosságára, illetve az idősebb generációkkal való találkozás értékeire.

A két nap során az idősek hallgathattak úti beszámolót, tornáztak, eszközös népi játékokat próbálhattak ki, de sakkfoglalkozás, közös éneklés és kvízjáték is várta őket. A kezdeményezést az érintettek nagyon pozitívan fogadták.

Kővári Lászlóné, a Diáksport Kerekasztal vezetője megtornáztatta az időseket
Fotó: Kiss János

Nagyné Varga Ilona CsEÖH vezető, a Civil Tanács elnöke elmondta, a héten még további foglalkozásokat is fognak tartani, az időpontot most egyeztetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában