jászkunság

2021.10.14. 11:15

Elindult az online gazdijogsi képzés

Szerezz Te is gazdijogsit! szlogennel hirdeti a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azt az ingyenes képzést, mely már elérhető a Gazdijogsi.hu weboldalon.

Czakó Nóra

Regisztráció nélkül is elérhető az online képzés

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A program célja, hogy gyakorlati ismeretekkel és kellő elméleti tudással ruházza fel azokat az állattartókat, akik a jó gazda gondosságával szeretnének kutyáikról gondoskodni.

Az e-learning képzés anyaga, a nyári társadalmi véleményezés után, immár véglegesített formában, regisztráció nélkül elérhető a honlapon. A nyolc fejezetből álló képzést javasolt sorrendben elsajátítani, bár az egyes tananyagrészek önállóan is megtekinthetők. A korábban megnézett tananyaghoz is bármikor vissza lehet térni, a tanfolyam elérésének nincs időbeli korlátja, így mindenki a saját ütemében és időbeosztásban tud tanulni.

A Gazdijogsi tartalmát tekintve körüljárja a felelős kutyatartás témaköreit, valamint igyekszik hasznos tanácsokat és olyan fontos tudnivalókat átadni, melyek felté­telei a felelős kutyatartásnak.

A tananyagot elvégzők ellenőrizhetik is tudásukat egy harminc kérdésből álló teszt kitöltésével. A kérdések megválaszolására fél óra áll rendelkezésre és legalább hatvanöt százalékot kell elérni, amiről a rendszer oklevelet állít ki. A jövőben szeretnék egy gazda-kutya gyakorlati képzéssel is kiegészíteni a tananyagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában