életveszélyt okozó testi sértés

2021.10.22. 10:59

Féltékenységében piszkavassal verte meg élettársát egy tiszaföldvári férfi

Nem ez volt az első eset, fiatal párja többször került kórházba a folyamatos bántalmazás miatt.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emeltek vádat az ellen a tiszaföldvári férfi ellen, aki féltékenységében egy piszkavassal, majd – miután a kotróvas elgörbült – a kályha mellől felkapott fahasábbal verte meg élettársát – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 33 éves férfi még 2019. novemberében kezdett élettársi kapcsolatot az akkor még csak 17 éves fiatal lánnyal.

Kapcsolatukban a férfi féltékenysége miatt kezdetektől fogva, napi rendszerességgel jelen volt az erőszak.

Mindössze fél évig, 2020. május elejéig tartó együttélésük idején a fiatal hölgy háromszor szorult kórházi kezelésre az erőszakos élettársától elszenvedett, kirívóan durva, egy alkalommal fojtogatásig fajuló bántalmazások következtében.

Az első bántalmazásra 2019. karácsonyán került sor.

Ekkor a féltékenykedő férfi tiszaföldvári albérletük hálószobájában, az ágyon fekvő nőt a magasba emelte, majd szándékosan a padlóhoz vágta, ezt követően megrugdosta.

2020. január elején pedig olyan erővel pofozta és rugdosta élettársát, hogy a sértettnek eltört a bordája és több helyen az arccsontja. Az eseményt követő napon, az albérleti lakás tulajdonosa szállította kórházba a sértettet.

A fiatal nő, miután kijött a kórházból, engedett élettársa könyörgésének, és visszaköltözött hozzá.

Alig két hónap elteltével azonban a bántalmazás ismét a nő mindennapjainak részévé vált.

A férfin 2020. március 13-án ismét eluralkodott a szerelemféltésből eredő düh. Ekkor tiszaföldvári albérletükben, egy negyven centiméter hosszúságú piszkavassal ütlegelte az ágyon fekvő élettársát. Majd – miután a tűzkaparó vas elhajlott – felkapott a kályha mellől egy hasáb fát, és azzal püfölte tovább, illetőleg meg is rugdosta a nőt. A sértett a karjait maga elé tartva igyekezett kivédeni a fejére és szinte minden más testrészére mért nagy erejű csapásokat, rúgásokat, aminek következtében mindkét alkarja eltört és testszerte zúzódásokkal, bevérzésekkel járó sérülései keletkeztek.

A támadás során a sértett kizárólag azért nem szenvedett életveszélyes fejsérüléseket, mert az arca elé emelt karjaival részben sikerült kivédenie az élettársa által a fejére mért ütéseket, rúgásokat.

A főügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a büntetett előéletű férfit – amennyiben beismeri a cselekmény elkövetését – hét év börtönben letöltendő szabadságvesztéssel sújtsa, és ezzel azonos időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Az ügyben a Szolnoki Törvényszék dönt.

Borítóképünk csak illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában