Martfű

2021.10.03. 19:00

Forrásokra van szükség az ifjúság problémáinak megoldásához

A stratégiai terv alapvető célja, hogy a település vonzóbbá váljon, javuljon az ott élők életminősége.

P. Pusztai Nóra

A kisebb településen is várják a hivatalokba a fiatalokat

Forrás: Shutterstock

Különféle elemekkel módosították a helyi ifjúsági életet meghatározó dokumentumot. – A város önkormányzata felülvizsgálta, teljesen átdolgozta a korábban hatályos ifjúságpolitikai koncepcióját – áll a település honlapján.

Az előkészítésbe bevonták a civil szervezeteket, valamint az oktatási intézmények vezetőit és diákönkormányzatait is. A munka a kérdőívek kitöltésével kezdődött. A felmérés megmutatta a korcsoport problémáit: a továbbtanulás, az elhelyezkedési-, illetve a letelepedés nehézségeket, amelyek az ifjúság korosztályában a pénz hiánya miatt majdnem, hogy megoldhatatlanok. A stratégiai terv alapvető célja, hogy a település vonzóbbá váljon, javuljon az ott élők életminősége.

– A koncepció elkészítésénél a martfűi kötődésű 7-35 éves gyermek és fiatal korosztályba tartozók helyzetét vették figyelembe – fogalmazták.

A városvezetés véleménye szerint az önkormányzatok saját jövőjükre tekintettel, lehetőségeikhez mérten kell, hogy forrást fordítsanak a fiatalabb nemzedék fejlődésére, a meghirdetett pályázatok kihasználásával ugyanis a város népességmegtartó ereje növekedhet.

– Fontos eszköz lehet az építési telkek biztosítása vagy a város kiváló földrajzi és infrastrukturális elhelyezkedésén alapuló turizmusfejlesztés. Esetleg megfizethető önkormányzati bérlemények kialakítása pályázati források és befektetők bevonásával, valamint pályázati keret hirdetése a lakásvásárlásra, -építésre, illetve energetikai felújításra – foglalták össze.

A közösségi élet felpezsdítése érdekében újraindítanák a helyi művelődési központban működő Ifjúsági Klubot, de támogatnák a kulturált szórakozást valamint a szabadidő hasznos eltöltését is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában