kevesebb csapadék hullott

2021.10.07. 07:00

Száraz, de meleg volt az őszkezdet a Jászkunságban

Az átlagosnál kevesebb csapadék hullott megyénkben szeptemberben.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Átlagosan kilenc és fél milliméter csapadék hullott szeptemberben a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére, ez jóval elmarad az ilyenkor szokásosnál – tájékoztatta hírportálunkat a legfrissebb adatokról Laczi Zoltán.

Az igazgatóság sajtóreferense arról is beszámolt, hogy a nyári hónapokhoz hasonlóan az első őszi hónapot is az átlagnál magasabb havi középhőmérséklet jellemezte.

– A Kötivízig kiemelt mérőállomásainak adatai alapján ez év szeptemberében területi átlagban csupán kilenc és fél milliméternyi csapadékot regisztráltunk, ami harmincöt milliméterrel marad el a sokéves kilencedik havi átlagtól. Ráadásul ennek mintegy fele a hónap utolsó napján esett le. Említésre méltó nagyobb eső (tizennégy milliméter) csak Mezőtúron hullott, huszonhetedikén – tette hozzá a szakember.

A viszonylag száraz szep­temberhez ráadásul az átlagnál kicsivel melegebb is társult: a hónap folyamán a Jászkunság székhelyén 17,6 Celsius-fokos havi átlaghőmérsékletet jegyezhettünk fel, ami több mint egy teljes fokkal magasabb a sokéves átlagtól – derült ki a Kötivízig friss adataiból.

A szeptemberben lehullott csapadék*

Kisköre

6,2 milliméter

Jászkisér

7,0 milliméter

Tiszasüly

7,3 milliméter

Jászberény

12,9 milliméter

Karcag

10,2 milliméter

Kisújszállás

8,8 milliméter

Kunhegyes

7,4 milliméter

Mezőtúr

19,3 milliméter

Kunszentmárton

10,4 milliméter

Törtel

9,2 milliméter

Szolnok

5,6 milliméter

*A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kiemelt mérőállomásain Forrás: Kötivízig

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában