szolnok

2021.11.13. 10:50

Ejtőernyős világbajnokságra készülnek a katonák

Katarban rendezik meg novemberben a 44. CISM Katonai Ejtőernyős Világbajnokságot. A Magyar Honvédség válogatottja november 15-én, hétfőn indul a versenyre.

Szoljon.hu

Forrás: honvedelem.hu

A sportág legelitebb eseményére, a 44. CISM Katonai Ejtőernyős Világbajnokságra készül a magyar válogatott – számol be a honvédelem.hu. Mint írják, a tornát a katari Dohában rendezik meg november 18-30. között, a csapat azonban már hétfőn kiutazik a helyszínre, hogy szokja a klímát, és maximálisan kihasználja a rendelkezésre álló edzőugrásokat.

A válogatott keret tagjai a Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sportegyesületből kerülnek ki, egyben ők alkotják a magyar nemzeti válogatottat is. A katonák az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison és az MH 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázison szolgálnak, fő feladatuk az ejtőernyős katonák és pilóták kiképzése, valamint szakmai továbbképzése.

Infografika: László Zoltán / honvedelem.hu

Bali Tamás ezredestől, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnokhelyettesétől megtudtuk: a Magyar Honvédség (illetve korábban a Magyar Néphadsereg) válogatottjának keretét 1973 óta állítják össze, de a katonai ejtőernyős sport története sokkal régebbre, 1948-ra nyúlik vissza, amikor, a második világháborút követően megalakult az a Katonai Sport Világtanács, amely többek között ezt a sportágat is felkarolta. A sikerességét jól jelzi, hogy azóta – kisebb, általában vis maior miatti kihagyásokkal – folyamatos megrendezik a világversenyeket.

Fotó: honvedelem.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában