jogerős

2021.11.22. 18:08

Felfüggesztett börtönt kapott a vesztegető berényi fagyizós

A Szolnoki Törvényszék két rendbeli hivatali vesztegetés bűntette miatt – jogerősen – másfél év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki és kétszázezer forint összegű vagyonelkobzást alkalmazott egy jászberényi fagylaltozót üzemeltető férfival szemben.

Mészáros Géza

Fotó: Illusztrációfotó / Shutterstock

A büntetőügyről a törvényszék sajtóosztálya számolt be hírportálunknak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy próbavásárlás során azt észlelték, hogy a férfi nem adott nyugtát és a pénztárgépben is több pénz van, mint az azon bizonylatolt értékesítések.

Az illető ezután 100-100 ezer forinttal próbálta megvesztegetni a két revizort, hogy a vádlott szavait idézve, „...rendben legyen a jegyzőkönyv...”.

A jogerős törvényszéki döntés érdekessége, hogy abban a bíróság a 2018. július 1-je óta hatályos új büntetőeljárási törvény egyik újítását alkalmazva, az ügyészség és a vádlott között köttetett egyezséget hagyta jóvá. Ebben a „felek” abban állapodtak meg, hogy azért, hogy a vádlott a büntetőügy bizonyításához hozzájárulva együttműködik az ügyészséggel, a vád tárgyává tett bűncselekmények vonatkozásában a bűnösségre is kiterjedő feltáró és részletes beismerő vallomást tesz, az ügyészség az egyezségben konkrétan megjelölt büntetés kiszabására tesz majd indítványt. A bíróság az ítéletében e körben az egyezségben foglaltaktól nem térhet el. Az ügyben ezáltal fellebbezésnek helye nincs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában