beruházás

2021.11.22. 17:22

Kormányzati segítséggel épül sportcsarnok Karcagon

Három fontos beruházást jelentettek be hétfőn a városházán, melyekhez kormányzati támogatást kap az önkormányzat.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

– Megújulhat a város sport- és közösségi élete, hiszen hamarosan egy olyan többfunkciós sportcsarnok alapkövét helyezhetjük el, mely a sporteseményeken túl közösségi rendezvények helyszínéül is szolgálhat

– mondta Varga Mihály pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes.

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint a kormány az elmúlt években abban volt érdekelt, hogy azok a tervek megvalósuljanak, melyeken keresztül egy-egy régió, település fejlődése tovább tud lépni. Karcagon is így volt ez, a kormány jó szándékkal áll hozzá minden olyan kezdeményezéshez, mely beleilleszkedik egy nagyobb koncepcióba.

Két további beruházás is kormányzati támogatást kapott.

Az egyik a milánói világkiállítás magyar pavilonjának befejezése, a másik a Déli temető ravatalozójának megújítása.

– Bízom benne, hogy jövőre már a kivitelezési munkák is megkezdődhetnek – tette hozzá Varga Mihály.

– A karcagiak több évtizedes álma válik valóra – jelentette ki F. Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője. – Régóta vágyik a város arra, hogy legyen egy olyan sport és kulturális központja, melyet megérdemel. Az elmúlt időszakban – köszönhetően a kormány támogatásának – sok beruházás történt a térségben is. Most egy olyan csoda kapujában vagyunk, mely hosszú évtizedekre meghatározza Karcag jövőjét – hangsúlyozta a honatya, aki szerint a milánói pavilon olyan turisztikai látványosság lesz a térségben, mely lendít a turizmuson.

Szepesi Tibor polgármester, Varga Mihály pénzügyminiszter és F. Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője beszélt a beruházásokról a sajtótájékoztatón
Fotó: Daróczi Erzsébet

Szepesi Tibor polgármester a karcagiak nevében mondott köszönetet a támogatásért. Mint fogalmazott, a most bejelentett beruházások várhatóan évtizedekre meghatározzák majd a jövőjüket.

– Városunk a fejlődés útjára lépett, melyet nagyban köszönhetünk az elmúlt évek gazdasági sikereinek. Karcag fejlődik, mert Karcagnak fejlődni kell! – zárta mondandóját a településvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában