Szavazási eredmény

2021.11.15. 11:00

Olvasóink nagy részét nem érdeklik a Márton-napi népszokások

Előző heti szavazásunkban arra voltunk kíváncsiak, olvasóink mennyire ismerik Szánt Márton napját, illetve az ahhoz kötődő népszokásokat.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Múlt héten csütörtökön ünnepeltük Szent Márton napját. Tours-i Szent Márton ünnepnapjához, november 11-hez számos népszokás, néphit kapcsolódik Magyarországon. A Márton-napi népszokások az év végéhez közeledve, a mezőgazdasági munkák befejeződéséhez, illetve az advent közeledtéhez kötődnek, ezen kívül egy legendához, amely szerint Szent Márton egy libaólban próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták megválasztani, de a ludak elárulták őt gágogásukkal. Legutóbbi szavazásunkban arra voltunk kíváncsiak, olvasóink mennyire ismerik a Márton-napi népszokásokat?

A válaszadók 51 százalékát egyáltalán nem foglalkoztatja a Márton-nap. A szavazók 23 százaléka ezen ünnepnap kapcsán csupán a libalakomát ismeri. 19 százalék állítja, hogy igazán otthon van az ünnep kapcsán meglévő hagyományokkal. A fennmaradó 7 százalék semmit nem tud a Márton-nap kapcsán.

[eweb-voting id="4004576"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában