adomány

2021.11.09. 13:51

Ózongenerátort kapott a szolnoki könyvtár

Ózongenerátorral gazdagodott kedden a szolnoki Széchenyi lakótelepen működő Hild Viktor Könyvtár. A fertőtlenítő készüléket Tasnádi Zoltán és Rehó János önkormányzati képviselő adományozta az intézménynek.

Kovács Berta

Tasnádi Zoltán és Rehó János adta át a fertőtlenítő készüléket

Fotó: Nagy Balázs

– A mikulás és a karácsonyi időszak ugyan még odébb van – jegyezte meg Tasnádi Zoltán, amikor a készüléket átadta Czakóné Gaczov Katalinnak, a Verseghy Ferenc Könyvtár igazgatójának és Gálné Weigert Évának a Hild Viktor Könyvtár vezetőjének.

Tasnádi Zoltán és Rehó János adta át a fertőtlenítő készüléket
Fotó: Nagy Balázs

– Mivel sajnos országunkat is elérte a negyedik hullám, növekednek az esetszámok, és az előző hullámokkal ellentétben azt látjuk, hogy az intézményeket nem kell lezárnia az államnak, így a könyvtárak is dolgozhatnak tovább. Mi azt gondoltunk, hogy teszünk egy felajánlást az intézmény számára annak érdekében, hogy minél nagyobb biztonságban legyenek az itt dolgozók és a látogatók.

– A könyvtárnak ez nagy segítség, hiszen a visszahozott könyveket így nem kell annyit pihentetni, míg kiadják. Éjszakára ha bekapcsolják az ózongenerátort, reggelre a vírusokat és a baktériumokat elpusztítja – tette hozzá Rehó János.

A Verseghy Ferenc Könyvtár egyik tagintézménye sem rendelkezett eddig ilyen készülékkel. A képviselők pedig már tavaly is adományoztak szájmaszkokat és kézfertőtlenítőt az intézménynek.

Gálné Weigert Éva elmondta, a könyvtárban minden nap elvégzik a fertőtlenítést, napjában többször is. Kézfertőtlenítő van kihelyezve, a mosdóban papírtörölközőt használnak, minden higiéniai előírást szigorúan betartanak. Az ózongenerátorral pedig még alaposabb fertőtlenítésre nyílik lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában