Évforduló

2021.11.10. 17:57

Százhuszadik születésnapját ünnepelte a cibaki Napsugár Óvoda

A hatvanas években már több mint száz fővel működött az óvoda.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: JUDIT-foto

Az 1900-as évek legelején nyitotta meg kapuit a község első kisdedóvó intézménye. A háború után, eleget téve a szülői igényeknek már napközi otthonosként működött, egyben iskolaelőkészítő tevékenységet is elláttak.

– Az intézmény az évek alatt kinőtte magát, és 1968-tól három új foglalkoztatóval bővült 100-120 fős gyermek létszámmal működött. Az elkövetkező évtizedekben a község fenntartásából, illetve pályázatok segítségével újulhatott meg, külsőleg és belsőleg egyaránt, az óvodapedagógusok pedig szakmai képzéseken vehettek részt – tekintett vissza Kocsi Eszter, óvodavezető.

A növekvő demográfiai adatok miatt szükséges volt még egy óvodát építeni, ami a tendencia változása után iskolaként üzemelt.

Jelenleg a régi óvoda épületében, száztizenhárom gyermekkel öt csoport működik. A vezető kifejtette, hogy bár az épület elég szűkös és akadnak hiányosságok, mégis igyekeznek a kornak megfelelő színvonalas környezetet kialakítani.

A százhúsz éves évforduló kapcsán szervezett jeles alkalomra a Napsugár Óvoda apróságai műsorral készültek.

– Sokat segítettek a szülők, társintézmények és a vállalkozók. Az ünnepi díszítés például a gyerekek munkája volt, ami az óvodapedagógusok ötletességét dicséri – fejtette ki Kocsi Eszter. A nap folyamán az intézmény kollektívája átvehette a Emberi Erőforrások Minisztériumának a Kiemelkedő Szakmai Tevékenységért járó Elismerő Oklevelét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában