Szolnok / Galériával

2021.11.17. 17:28

Tehetséges, de szerény körülmények között élő diákokat támogatnak

Az ösztöndíj havi összege tízezer forint.

Köllő Judit

Fotó: Nagy Balazs

A „Tanulj, hogy boldogulj” elnevezésű ösztöndíj pályázatot hetedik alkalommal hirdette meg a Szolnok Város Jövője Közalapítvány. A rendezvényt szerdán délután, a városháza házasságkötő termében tartották meg, ahol Szalay Ferenc polgármester, Fekete Tibor a Szolnok Város Jövője Közalapítvány kuratóriumának elnöke, valamint Ablonczy Laura, a Ciklámen-Tourist Idegenforgalmi Zrt. képviseletében adta át az elismeréseket tizenhét fiatalnak.

A Ciklámen-Tourist Idegenforgalmi Zrt. támogatásával megvalósuló ösztöndíjprogram célja olyan szolnoki általános iskola felső tagozatán tanuló diákok támogatása, akik kiemelkedően tehetségesek, de szerény körülmények között élnek. A pályázat a gyerekek motiválása, a még jobb tanulmányi eredmények elérése, valamint továbbtanulási esélyeik növelése érdekében jött létre.

Az elnyerhető ösztöndíj havi 10.000 forint, amit a nyertes pályázók negyedévente utólag kapnak meg a szülő, illetve törvényes képviselő bankszámlájára történő átutalással. További öt tanuló kiemelkedő tanulmányi eredményének köszönhetően pedig asztali számítógépben is részesülhetett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában