szolnok

2021.11.29. 10:55

Versenyeken öregbítik az iskola hírnevét a Széchenyi gimi diákjai

A Széchenyi István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium sporttagozatának tanulói kiváló eredményekkel büszkélkedhetnek. Az iskolában zajló sikeres munka bizonyítékaként számos értékes helyezést szereztek már diákolimpiákon és a különböző megmérettetéseken.

Köllő Judit

– Diákjaink számos sportágban jeleskednek – hangsúlyozza Török Judit testnevelő. – Tornaórákon folyamatosan gyakorolunk és csapatokat alkotunk, melynek tagjai az iskolán kívül is összetartanak. Sok diákunk élsportoló, akik iskola után is edzésekre járnak. Ezek nagyon megterhelőek számukra, így a rehabilitációjukban is igyekszünk segíteni.

Az atlétikai ügyességi csapatbajnokság után mindig a megyei versenyekre, majd pedig az országos bajnokságra készülnek.

– Erre továbbjutott a magasugró csapatunk, amely ötödik helyezést ért el – meséli a testnevelő. – A távolugrócsapataink is remekeltek, hiszen a lányok az ötödik, a fiúk a hetedik helyen zártak. A fiú diszkoszvetők is bizonyítottak, értékes kilencedik helyet szereztek. Súlylökésben pedig hatodik helyen zártak az iskola ifjú sportolói.

– Idén októberben az ötfős lány atlétacsapatunk negyedik alkalommal diadalmaskodott a diákolimpián – hangsúlyozza Török Judit. – Városi és megyei eredmények tekintetében arattak a kézilabdások, hiszen megnyerték a meccseket, most pedig készülnek az országos selejtezőre.

A kosaraslányok megyei másodikok lettek, akikkel országos selejtezőre készülünk, illetve a lány kézilabdásaink megyei harmadikok lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában