Fejlesztés

2021.12.20. 10:56

Fejlesztőjátékkal bővült a Margit-sziget Jászberényben

A fejlesztőjátékot kicsik és nagyok egyaránt használhatják.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Interaktív szabadtéri fejlesztőjátékot helyeztek el nemrégiben a Margit-szigeten. Az okoseszközök fejlesztik a memóriát, és az alapvető olvasási, számolási ismeretek elsajátítását is segítik. 

Ahogyan az a város honlapján olvasható: a Memo elnevezésű játék oktat, tanít és megmozgat. Tere egy hat méter átmérőjű rugalmas sportburkolattal fedett kör, melynek mentén és közepén összesen hét oszlopot helyeztek el. Az aktív játék, a középső oszlop érintőfelületének megnyomásával indul, ami magyar nyelven ad utasításokat, és itt lehet kiválasztani a különböző nehézségi fokozatú interaktív játékokat. 

A különleges játszótér kialakítása során figyelembe vették többek között, hogy a digitális korszakban született gyermekek érdeklődését hagyományos eszközökkel már nem lehet hosszú távon megragadni, és mozgásra ösztönözni őket. A folyamatos szoftverfrissítésekkel az interaktív eszközök rendszeresen megújulnak, így fenntartják a játszani vágyók érdeklődését. 

A fejlesztőjátékot kicsik és nagyok egyaránt használhatják.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában