Útinform

2021.12.27. 06:50

Itt lassíthatják a forgalmat közúti munkálatok a Jászkunságban

Cikkünkben összeszedtük a hétfőn érvényben lévő, Jász-Nagykun-Szolnok megyei közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Szoljon.hu

Illusztrációfotó/Shuttertstock

Az Útinform tájékoztatása szerint az alábbi helyeken számíthatunk változásokra a Jászkunságban:

Változás az útdíjfizetési rendszerben 2022. január 1-től:

Az innovációért és technológiáért felelős miniszter rendelete alapján az e-matrica rendszerben díjkötelessé válik az M4-es autóút Abony és Törökszentmiklós-nyugat közötti szakasza is. A rendszerben díjköteles utakról, útszakaszokról pontos információ a 45/2020. (XI. 28.) ITM rendeletben olvasható. 

Gyorsforgalmú utak:

Az M4-es autóúton, Abony térségében, a 91-es és a 93-as km között építési munkák miatt a főváros felé autózókat a külső sávba terelik.  

Az elmúlt időszakban átadott útszakaszok:

Átadták a forgalomnak az M44-es autóút újabb 6 km-es szakaszát Tiszakürt és Lakitelek között, melyen elkészült egy új közúti Tisza-híd is. 

Főutak:

A 4-es főúton, Szajolnál, a 110-es km környezetében építési munkák miatt megváltozott a forgalmi rend. A belső sávot mindkét oldalon elkerítették a járművek elől, csak a külső sáv járható. A 113-as km közelében az M4-es autóút építéséhez kapcsolódó munkák miatt sávelhúzással terelik a forgalmat. Törökszentmiklósnál, a 4-es főutat a 46-os főúti csomópont valamint a Tiszapüspöki csomópont között építési munka miatt lezárták. A forgalmat a már megépített, új M4-es autóútra terelik át.  (112-114-es km) 

Szolnokon, a 402-es főút József Attila úti szakaszán, a Bajcsy-Zsilinszky úti kereszteződésében csőtörés miatt Zagyvarékas felé 200 méter hosszan lezárták a külső sávot. (0+050 km)

Kompközlekedés:

A Tisza középső szakaszán Nagyrév és Tiszabög között jár a komp. 7.00 és 16 óra között szállítja az utasokat. A Tiszaroff-Tiszasüly között közlekedő komp átmenetileg nem üzemel. Vezseny és Martfű (Tiszaföldvár) között, január 2-ig szünetel a kompközlekedés. Az alsó szakaszon Csongrád és Csépa között elbontották a pontonhidat, komp közlekedik.

Kamionstop:

A kamiontilalom szilveszterkor és az újév első napjaiban a következőképpen alakul: 

- 2021. december 31-én, pénteken, (szilveszterkor) nincs érvényben,

- 2022. január 1-jén szombaton reggel 8:00-tól január 2-án vasárnap 22:00-ig lesz érvényben. 

(A nemzetközi forgalomban közlekedő, legalább 7-es (EURO 3-as) környezetvédelmi osztály besorolású tehergépjárművekre nem vonatkozik a tilalom 2022. március 1-jéig.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában